Nieuws

Volg ons op sociale media:

Vorige evenementen:

06/10/2023 | Friendly: SMO Maastricht (NL) - KSOVA | Stadion De Geusselt, Maastricht
24/10/2023 | Friendly: KSOVA - KVSGG (Gent) | Boterlaar, Deurne
26/10/2023 | KSOVA Bowlavond | Bowling Planet, Ekeren

07/12/2023 | 19:30 | 2e gew. cursus & ledenvergadering (met Erik Lambrechts) | De Brug, Mortsel

Volgende evenementen:


01/02/2024 | 19:00 | KSOVA Café - Een praatcafé voor jong en oud | Café Bal enzo

08/02/2024 | 19:30 | 3e gew. cursus & ledenvergadering | De Brug, Mortsel


Wesley Willem en Max Caers op het KSOVA Kulinair
KSOVA On Tour in Santiago Bernabéu stadion in Madrid

Nieuwsoverzicht

Marc Van Craen
KSOVA Café
De Foyer
Memorial Jean Van Den Bergh
SMO Maastricht - KSOVA
KSOVA Openingsactiviteit 2023: Padel + Food&Drinks
Goodiebag
REFSIX
KSOVA Openingsactiviteit 2023: Padel + Food&Drinks
Overlijden Jean Van den Bergh & Robert Jans
Werkplan arbitrage Voetbal Vlaanderen & Futsal
De nieuwe KSOVA-bestelronde is er!
Ella De Vries op FIFA Women's World Cup 2023
Data gewestelijke cursussen Antwerpen
Bosloop in Park Rivierenhof
Nieuwe voetbaluitrusting voor de thuiswedstrijden
Word Futsal Referee in 1 Day
Come Together badge
Printscreen cursussen in RefAssist

Archief:

zaterdag 10 augustus 2019


KSOVA TRAININGEN OPNIEUW VAN START
De wekelijkse KSOVA Trainingen zijn op woensdag 7 augustus 2019 officieel opnieuw van start gegaan!


Ook komend seizoen zal onze KSOVA-trots Wim Smet, scheidsrechter Jupiler Pro League, de wekelijkse KSOVA Trainingen in goede banen leiden.


De training gaat elke woesndag om 19u30 door, op het kunstgrasterrein van Park Groot Schijn. Dat is de gedeelde accommodatie van o.a. Olympic Pirates Deurne-Bg en K. Deurne OB.


Graag toe woensdag!

3E GEW. CURSUS EN LEDENVERGADERING


Op 8 februari is er de 3e gewestelijke cursus en ledenvergadering. De cursus is verplicht voor alle voormiddagscheidsrechters en warm aanbevolen voor de rest.


Op de ledenvergadering hebben we niemand minder dan Marc Van Craen gestrikt als gastspreker. Hij zal als hoofd arbitrage van Voetbal Vlaanderen een zeer boeiende uitenzetting geven over de werking van dit orgaan. Zeker de moeite waard dus!

KSOVA Café


Een avond waar we gezellig samen zijn onder de begeleiding van een hapje en een drankje. Maar we bieden meer: We beschikken over pooltafels, snookerentafels en dartsborden🎯! 4 consumpties 🍻 + 3u 🎱 & 🎯 + hapjes 🍔 en dit allemaal voor maar 15€ 💶


Datum: 01/02/24 om 19u
Plaats van afspraak: Bal Enzo (Jules Moretuslei - Wilrijk)
Kostprijs: 15€ (inschrijving pas compleet na overschrijving / geen cash betalingen)

Inschrijvingen en info: tim.janssens@ksova.be

KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE


Ook dit jaar heeft het bestuursorgaan van KSOVA alles uit de kast getrokken om alweer een nieuwe, spetterende nieuwjaarsreceptie te organiseren!


We zijn verheugd dat we een groot aantal leden mochten verwelkomen in De Foyer op de Komedieplaats waar iedereen kon genieten van verschillende hapjes en drankjes.

MEMORIAL JEAN VAN DEN BERGH


Tradities zijn er om verder te zetten, alleen kunnen deze al eens van naam veranderen. Zeg dus niet meer KSOVA Kerst- en Niieuwjaarsloop maar "Memorial Jean Van Den Bergh". Enkele leden trotseerden het koude weer om de feestkilo's er terug af te werken! Deze editie maakt het na het eerdere overlijden van Jean des te specialer. Vanaf nu zullen we zijn leven en harde werk voor onze vereniging elk jaar vieren met deze memorial. Tot volgend jaar?.

VERSLAG SMO MAASTRICHT (NL) - KSOVA


Op een aangenaam warme vrijdagavond trokken onze voetballers de grens over voor een wedstrijd tegen onze Maastrichtse collega's van SMO. We werden hartelijk ontvangen in het stadion van MVV Maastricht, spelend in de Nederlandse

2de klasse.


Onder de indruk van het decor waren onze voetballers niet. Al na 2 minuten was het prijs na enorm goed doorzetten van Veli Han Selaniklioglu, die met een ...

Lees verder >>

VERSLAG KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2023


Vrijdag 15 september was het dan zover, onze openingsactiviteit van het nieuwe seizoen. De traditie die we graag verder zetten, al was het deze keer iets totaal anders: een padeltornooi i.p.v. de voetbalwedstrijd -25 vs. +25.


Rond 19u verzamelden onze enthousiaste sportievelingen in Borsbeek op de oud-pleinen van Borsbeek Sport en nu de thuishaven van El Citadel Padel.


Lees verder >>

DÉ VERRASSING VOOR LEDEN 2023/2024: KSOVA GOODIEBAG


Dankzij Ref Equipment hebben we voor de KSOVA-leden van het seizoen 2023/2024 een fantastische verrassing in petto, namelijk een KSOVA goodiebag. Hierin zitten verschillende leuke scheidsrechtersitems zoals een schoenentas, een toilettas met een haakje, een drinkbus, een etui met een magisch herschrijfbare gele en rode kaart en ten slotte een handig potlood met clip.

Kon je je goodiebag niet in ontvangst nemen op 07/09? Spreek dan af met onze bestuurder Kevin Mackay voor afhaling te Berchem of Schoten.

PARTNERSHIP MET REFSIX


Wij zijn ontzettend blij én trots om als eerste Belgische scheidsrechtersvereniging een partnership aan te gaan met REFSIX, dé app voor scheidsrechters!

Dankzij dit partnership kunnen we onze leden (en ook niet-leden) een mooie korting bezorgen op een PRO-lidmaatschap die jullie in staat stelt om jullie arbitrage naar een nog hoger niveau te tillen.


REFSIX announce partnership with KSOVA (Antwerp referees association) >>

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2023: PADEL + FOOD&DRINKS


Onze openingsactiviteit is een jarenlange traditie die we zeker willen voortzetten.
Dit jaar gooien we het over een iets andere boeg. Geen match meer tussen -25 en +25 maar totaal iets anders, of toch niet?!


Op 15 september verwachten we jullie talrijke aanwezigheid op de terreinen van El Citadel te Borsbeek (vroegere Borsbeek Sport) voor padel + foods&drinks.


Ga naar het Facebook-evenement >>

OVERLIJDEN JEAN VAN DEN BERGH & ROBERT JANS


Met heel veel droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van twee van onze trouwe KSOVA-leden: Jean Van den Bergh (overleden op 21/08/2023) en Robert Jans (overleden op 22/08/2023). Wij wensen de families van de beide collega's onze steun te betuigen in deze moeilijke tijden.


Condoleren voor Jean Van den Bergh >>

Condoleren voor Robert Jans >>

WERKPLAN ARBITRAGE VOETBAL VLAANDEREN & FUTSAL


Het Departement Arbitrage Voetbal Vlaanderen publiceerde de werkplannen ofwel de werkingsmodaliteiten voor Voetbal Vlaanderen en het Futsal. Hierin staat de volledige werking van de arbitrage uitgelegd zoals hoe het klassement opgemaakt wordt, wat de promotiecriteria zijn, de testnormen van de fysieke tests per categorie, de regels i.v.m. niet slagen voor de tests, de evaluatieschaal, etc. Je neemt deze documenten dus best grondig door!


Werkingsmodaliteiten Voetbal Vlaanderen >>

Werkingsmodaliteiten Futsal >>

DE NIEUWE KSOVA-BESTELRONDE IS ER!


Vóór 16/08/2023 kan je items uit de Patrick-catalogus bestellen via onze bestuurder Vincent Eeman (0471 27 44 08). Als KSOVA-lid ontvang je een exclusieve korting van 35% op de catalogusprijs. De bestelde items worden dan geleverd op de 1e ledenvergadering op donderdag 07/09/2023.


Geef bij bestelling steeds de juiste maat, kleur, productcode... door, zo bestellen we altijd het juiste artikel.


Bekijk de Patrick-catalogus >>

ELLA DE VRIES OP FIFA WOMEN'S WORLD CUP 2023


Ons lid Ella De Vries is dezer dagen actief op het WK vrouwen in Australië & Nieuw-Zeeland, dit als enige Belgische op het tornooi. Zij werd door de wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als een van de videorefs. Het WK vrouwen is op 20 juli 2023 van start gegaan en eindigt op 20 augustus 2023.


Als videoref had ze het tot op heden redelijk druk: USA-Vietnam (22/07), Zwitserland-Noorwegen (25/07), Spanje-Zambië (26/07), Australië-Nigerië (27/07), Zweden-Italië (29/07) en Canada-Australië (31/07).

DATA GEWESTELIJKE CURSUSSEN ANTWERPEN


Tijdens het seizoen 2023/2024 zal KSOVA de drie gewestelijke cursussen, verplicht voor de voormiddagscheidsrechters (reserven & jeugd), op de volgende drie data organiseren: donderdag 7 september 2023, donderdag 7 december 2023 en donderdag 8 februari 2024. Noteer deze dagen goed in je agenda!


Na de gewestelijke cursussen houden we ook onze ledenvergaderingen, met eventueel een gastspreker of een activiteit.

BOSLOOP IN PARK RIVIERENHOF


De voorbereidingen van het seizoen 2023-2024 zijn volop aan de gang en de eerste vriendschappelijke wedstrijden zijn een feit. Om al onze leden optimaal te ondersteunen, organiseren we met KSOVA een aantal boslopen. De eerste boslopen vinden plaats op woensdag 19/07 en 02/08. Na de inspanning volgt ook de ontspanning met een rondje op onze kosten!


Ga naar het Facebook-evenement van 19/07 >>

Ga naar het Facebook-evenement van 02/08 >>

NIEUWE VOETBALUITRUSTING VOOR DE THUISWEDSTRIJDEN


"De kleren maken de man (of vrouw)". Onze nieuwe voetbaluitrusting voor de thuiswedstrijden van volgend seizoen ziet er alvast keurig uit. Wij kijken er alvast naar uit om onze volgende wedstrijden in te plannen tegen KSOLEO, KVSGG, SMO Maastricht of andere scheidsrechtersverenigingen die een vriendschappelijke partij wel zien zitten.


Wil je komend seizoen met je vereniging een wedstrijd plannen? Neem dan contact op met Christophe Lenaers via christophe.lenaers@ksova.be.

WORD FUTSAL REFEREE IN 1 DAY


Op dinsdag 19 september 2023 om 19u30 gaat de volgende cursus FUTSAL REFEREE IN 1 DAY door te Merksem. Treed in de voetsporen van de verschillde KSOVA-leden en waag je aan een mooie carrière in het futsal (het zaalvoetbal). 


Schrijf je in voor de cursus van 19/09 >>

HET NIEUWE SEIZOEN STAAT WEER VOOR DE DEUR, TIJD OM JE LIDMAATSCHAP TE VERLENGEN!


Het lidmaatschap van onze leden verloopt op maandag 31 augustus 2022. 

Wie dus aangesloten wil blijven bij KSOVA, dé Vriendenkring van't Stad, kan vanaf nu zijn lidgeld voor het nieuwe seizoen betalen om zo te blijven genieten van tal van voordelen en ondersteuning.


Lees de volledige communicatie >>

KSOVA SLUIT SEIZOEN AF MET ALGEMENE VERGADERING & GALA VAN DE GOUDEN FLUIT


Op vrijdag 10 juni 2022 stonden naar jaarlijkse traditie de Algemene Vergadering & Gala van de Gouden Fluit op het programma. Hiermee sluiten we op feestelijke wijze het seizoen 2021-2022 af.


Lees de volledige communicatie >>

ACTIE IN HET KADER VAN WERELD DOWNSYNDROOMDAG


In het kader van de Come Together campagnemaand lanceert Voetbal Vlaanderen in het voetbalweekend van 19 maart een actie voor de jeugd op alle Vlaamse voetbalvelden. Maart staat een hele maand in het teken van inclusie, diversiteit en gelijkheid. Daarom roepen ze de jeugdspelers massaal op om dit weekend twee verschillende voetbalkousen te dragen tijdens de wedstrijden, zo toont men samen aan dat anders zijn dik oké is!


Lees de volledige communicatie >>

DERBY KSOVA - KSOLEO BESLOTEN DOOR STRAFSCHOPPEN


Vrijdagavond, klokslag 20.00u: aftrap van wat een onvergetelijke avond moet worden voor onze spelers. Het is ondertussen al van 2019 geleden dat er nog eens een officiële wedstrijd gespeeld werd in zulke context. De verwachtingen lagen dus logischerwijs zéér hoog, hoewel de sfeer, die gelaten en gemoedelijk was, anders deed vermoeden.


Lees het volledige verslag >>

KSOVA COMEDY NIGHT: TRY OUT GEUBELS GAAT IN BAD


Philippe Geubels geeft op vrijdag 1 april 2022 in CC Deurne een try out van zijn nieuwe show "Geubels Gaat In Bad". En dankzij KSOVA kan je erbij zijn!


Voor de prijs van 15 EUR voor de leden en 18 EUR voor de niet-leden kan u met ons komen genieten van de droogste komiek van de lage landen.


Inschrijven doet u door 15/18 EUR over te schrijven naar BE07 0011 7975 9466 met als mededeling "KSOVA Comedy Night" en uw naam.

FRIENDLY: KSOVA VS. KSOLEO


Op vrijdag 11 maart 2022 om 20u00 speelt KSOVA eindelijk nog eens een vriendschappelijke wedstrijd tegen de collega's en buren uit Lier! Deze wedstrijd gaat door op het veld van KVC Wilrijk. Kandidaten om te voetballen kunnen zich melden bij het sportbestuur.


Na de wedstrijd zal KSOVA voor alle spelers een gratis hamburger of een frietje voorzien.


Facebook-evenement >>

COME TOGETHER BADGE


In het profvoetbal en in de Scooore Super League zagen we het al langer... de Come Together badge dir door de (assistent-)scheidsrechters wordt gedragen in kader van het actieplan tegen discriminatie en racisme.

De badge verschijnt nu ook in het amateurvoetbal en het futsal. Elke scheidsrechter kan deze badge aanvragen via report@rbfa.be. Zo hebben Christophe Lenaers, Jiri Bergs en Simon Tilkin reeds hun aanvraag ingestuurd en dragen zij deze badge.

CURSUSSEN IN REFASSIST


Deze maand verscheen een nieuw icoon op onze RefAssist, namelijk "Cursussen". Hierop zullen de afgelopen en toekomstige cursussen te zien zijn, met meer informatie over de cursus, de verplichting ervan en zal ook de lesgever de aanwezigheden aanduiden.


Aan de functionaliteit wordt nog volop gewerkt, maar we delen alvast de handleiding hiervan met jullie mee.


Bekijk hier de handleiding >>

€ 3,10 PER BLOK VANAF 01/07/2022 (OF VROEGER)


De verplaatsingsvergoeding zal volgend seizoen, zoals verwacht, verhoogd worden van € 2,90 naar € 3,10 per blok.


Bovendien hebben zowel de ACFF als Voetbal Vlaanderen bijkomend aan de Hoge Raad van de KBVB gevraagd om deze verhoging vroeger (onmiddellijk) door te voeren, gezien de uitzonderlijke situatie met de stijgende energie- en brandstofprijzen. Dit moet echter worden onderzocht in functie van het beschikbare budget.


KSOVA FOX CUP - FEBRUARI 2022


Yvo Driesen staat nog steeds aan de leiding en is goed op weg om zichzelf op te volgen als winnaar van de Fox Cup. Wie legt hem het vuur aan de schenen?!


Wil je jouw reglementenkennis onderhouden? Wil je testen of je de verschillende situaties die vóór, tijdens of na de wedstrijd kunnen voorvallen correct kan behandelen? Wil je je reglementenkennis op scherp houden?


Doe nu mee met de Fox Cup van de maand februari 2022 >>


JAARLIJKSE TRADITIE: APPELBOLLEN & WORSTENBROOD


Op woensdag 12 januari 2022 staat een jaarlijkse traditie op het programma: Appelbollen & Worstenbrood (Verloren Maandag, maar dan op woensdag 😉).

Na de wekelijkse training kunnen onze leden aansluiten voor appelbollen en worstenbrood met 1 drankje voor slechts 10 EUR.


Inschrijven kan vanaf nu tot en met maandag 10 januari bij Christophe Lenaers (via Whatsapp of via christophe.lenaers@ksova.be). Betalen kan ter plaatse of via overschrijving op onze rekening BE07 0011 7975 9466.

GEVOLGEN VAN DE BESLISSINGEN VAN HET OVERLEGCOMITE OP DE VOETBALCOMPETITIES


Naar aanleiding van de beslissingen van het Overlegcomité van 22-12-2021 worden volgende beslissingen genomen richting de organisatie van de competities.

Lees hier het volledige bericht >>

EEN SPECIALE BOODSCHAP NAMENS KSOVA


Het einde van 2021 komt stilletjesaan dichterbij, hoog tijd voor Nieuwjaarswensen!


KSOVA wenst al haar leden, sympathisanten, sponsors, opleiders en collega-scheidsrechters een fijn eindejaar toe, een gezond Nieuwjaar en vooral veel arbitrageplezier in 2022!


BELANGRIJKE UPDATE I.V.M. 2E GEW. CURSUS & LEDENVERGADERING


We ontvingen deze namiddag (01/12/2021) de melding dat Voetbal Vlaanderen de organisatie van de J-cursussen en opleidingen Referee in 1 Day uitstelt/annuleert. Dat betekent dat wij morgen (02/12/2021) GEEN fysieke bijeekomst zullen houden. Men zegge het voort!


Onze ledenvergadering met gastspreekster Anne van den Bosch gaat WEL door. We hopen dus jullie MASSAAL online (Microsoft Teams) te zien!

ELLA DE VRIES IN QATAR VOOR VAR CANDIDATE SEMINAR


Bij het seminarie in Doha, waar theoretische en praktische beoordelingen werden gecombineerd, waren 20 kandidaten voor scheidsrechter en 5 voor officiële rollen bij videowedstrijden aanwezig, waraonder KSOVA-lid Ella De Vries. Het vijfdaagse seminarie was de eerste kans voor de scheidsrechtersafdeling van de FIFA om de nieuwe kandidaten te beoordelen voor het toernooi dat tussen 20 juli en 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland zal plaatsvinden. Ella trainde dagelijks zowel op het terrein als in het klaslokaal, dankzij de hulp van 40 spelers van de Qatar Football Association konden ze wedstrijdsituaties nabootsen ter voorbereiding op het volgende FIFA Women's World Cup.

BEGINNELINGENCURSUS LEVERT 27 NIEUWE SCHEIDSRECHTERS OP

Op zaterdag 2 oktober 2021 hebben in Wommelgem 27 kandidaat-scheidsrechters hun theoretisch examen en praktische cursus met succes afgelegd.  


KSOVA wenst alle nieuwe scheidsrechters veel succes, in het bijzonder onze nieuwe leden die het eerste jaar gratis lid zijn van onze scheidsrechterskring.

KSOVA BOWLAVOND OP 15 NOVEMBER

Op maandag 15 november 2021 trekken we onze flashy schoenen aan en gaan we een balletje laten rollen. Geen voetbal deze avond, maar wel degelijk een bowlingbal. Voor slechts 10,- EUR voor 2 spelletjes zijn jullie verzekerd van een avond dolle pret en gezellig samenzijn onder vrienden en collega-scheidsrechters.Deze avond gaat door in Bowling Planet Ekeren (Slijkweg 5, 2180 Ekeren) en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vooraf een hapje eten staat op de planning, dus hou deze avond zeker vrij!

CURSUS SCHEIDSRECHTER FUTSAL


Het Bureau Arbitrage Antwerpen organiseert op dinsdag 14 september 2021 om 19u00 te Brieleke (Wommelgem) een cursus voor kandidaat-scheidsrechters futsal. Wie interesse heeft om in de voetsporen van Jiri Bergs, Tim Janssens, Vincent Keersmaekers, Altan Cayir en nog vele anderen te treden, kan zich gemakkelijk inschrijven via onze website (klik op de link hieronder).Schrijf je in voor de cursus scheidsrechter futsal >>

1E GEWESTELIJKE CURSUS & LEDENVERGADERING


Op donderdag 2 september 2021 om 19u30 organiseert KSOVA de 1e gewestelijke cursus, verplicht voor alle voormiddagscheidsrechters (reserven en jeugd). Zowel leden als niet-leden kunnen deze bijwonen, zonder voorafgaand in te schrijven.


Na de cursus houdt KSOVA haar 1e ledenvergadering voor de leden.
We rekenen op jullie aanwezigheid, met mondmasker!


Bekijk het Facebook-evenement >>

VERSLAG KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2021


De kop is eraf! Op vrijdag 20 augustus 2021 zette de oudste scheidsrechterskring van het land het nieuwe seizoen succesvol in met haar jaarlijkse openingsactiviteit.


Naar jaarlijkse gewoonte streden de jongelingen tegen de oudstrijders, oftewel: KSOVA -25 vs KSOVA +25. Beide ploegen konden, desondanks de vakantieperiode, elks rekenen op maar liefst 9 spelers voor het sportieve luik van deze openingsactiviteit.


Lees het volledige verslag >>

VERSLAG KSOVA GOES MINIGOLF 2021


Op ‘Moederkesdag’ rond 14u verzamelden 12 deelnemers voor de jaarlijkse afspraak op de minigolf van het Rivierenhof. 


Het was een zeer geslaagde middag onder een stralende zomerzon met een mooie opkomst van onze leden en familieleden.Lees het volledige verslag >>

REGELS VAN HET VOETBALSPEL & SCHEIDSRECHTERSKAART 21/22


Op woensdag 11 augustus 2021 ontvingen de assistent-scheidsrechters uit Nationale (actief in 1ste en 2de amateurklasse) het reglementenboekje en de scheidsrechterskaart voor het seizoen 2021/2022.

We geven u graag extra informatie mee over het nieuwe reglementenboekje, alsook de scheidsrechterskaart en de verdeling hiervan voor de voormiddagrefs.


Lees meer >>

HEUSE BAKKRAAM OP KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2021


Op vrijdag 20 augustus 2021 zijn jullie vanaf 19u30u welkom voor de wedstrijd KSOVA -25 vs KSOVA +25. Kunnen de jonkies van onze vereniging de oude garde verslaan? Vorig jaar eindigde de wedstrijd op 2-8, tijd voor een revanche dus!

Aansluitend kunnen jullie voor slechts 10 EUR genieten van een portie overheerlijke verse frietjes en 2 snacks, wij doen daar nog 2 drankjes bovenop!


Bekijk het Facebook-evenement >>

KSOVA GOES MINIGOLF - ZONDAG 15 AUGUSTUS 2021


Na een hele periode zonder buitenactiviteiten, én met de huidige versoepelingen in het vooruitzicht, vonden we dat het hoog tijd werd om nog eens samen te komen met onze leden, alsook onze jaarlijkse traditie verder te zetten.


Onze leden kunnen deelnemen aan deze leuke activiteit voor slechts 5 EUR. Hierbij zit een rondje minigolf en een drankje achteraf. Partners en/of kinderen kunnen aan dezelfde voorwaarden deelnemen indien ze vergezeld zijn van het betalend lid.


Bekijk het Facebook-evenement >>

INTRODUCTIEFILMPJE OVER REFASSIST


Vanaf juli 2021 is men overgeschakeld van E-kickoff naar RefAssist. Voor de meesten is de overgang vlot gebeurd, anderen zijn nog een beetje zoekende in het volledige nieuwe platform dat niet te vergelijken is met E-kickoff. Daarom vinden jullie op onze website een heel goed gemaakt introductiefilmpje van ons RefAssist KSOVA Helpdesk team, alsook praktische info uitgeschreven.

Wist je dat je meerdere dagen/weken in één keer kan selecten bij "Verloven"?


Bekijk het introductiefilmpje en lees meer over RefAssist >>

KALENDER 2021/2022 IN GROTE LIJNEN UITGETEKEND


Het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw heeft een voorlopige kalender opgemaakt van de 'belangrijkste' activiteiten voor het seizoen 2021/2022. De 'kleinere' evenementen zullen meer ad hoc worden georganiseerd en gecommuniceerd, afhankelijk van de ontwikkelingen van de bestrijding van het Covid-19 virus.
Een up-to-date overzicht kan u ook terugvinden op onze Facebook-pagina.


Bekijk de kalender >>

BESTUURSORGAAN & LIDGELD 2021/2022


Op de vergadering van het bestuursorgaan K.S.O.V.A. vzw van dinsdag 6 juli 2021 werden de functies verdeeld. Het bestuursorgaan kiest voor continuïteit, maar ook ondersteuning van zijn jonge bestuurders. Geen grote veranderingen dus, maar wel duidelijkere rapporteringslijnen en persoonlijkere begeleiding. Ook aan de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wijzigt er niets, maar ...


Lees meer over de bestuurssamenstelling en lidgeld >>

KSOVA KLAAR VOOR OVERSTAP NAAR REFASSIST


Je vindt op onze website een tabblad met alle informatie over RefAssist (wordt nog verder uitgebreid) met reeds enkele printscreens, een FAQ met de meest voorkomende vragen, alsook een contactformulier om ons KSOVA Helpdesk te bereiken. Hiervoor hebben we een afzonderlijk e-mailadres refassist@ksova.be aangemaakt. Onze key users zullen via deze weg de binnenkomende vragen beantwoorden. De RefAssist-informatie zal binnenkort nog uitgebreid worden.


Bekijk het tabblad RefAssist >>

DEVILTIME MET KSOVA


De EK-GEKTE barst los! En dan kan onze vereniging niet achter blijven.

We organiseren daarom deze zaterdag een eerste KSOVA on Tour: EK Edition. KSOVA trakteert op een hapje! En als we winnen: Een drankje na de match! Het is belangrijk om je aanwezigheid te bevestigen zodat we genoeg tafels kunnen reserveren! Meer info te verkrijgen bij Tim Janssens!


Bekijk het Facebook-evenement >>

VERSLAG KSOVA ALGEMENE VERGADERING 2021


Lees op de onderstaande link het verslag van de Algemene Vergadering met nieuwtjes zoals: Wilfried Rombouts die het Bureau Arbitrage Antwerpen verlaat en KSOVA-lid Tom Dens diens plaats inneemt, RefAssist die E-kickoff zal vervangen, de goedkeuring van KSOVA boekjaar 2020 & begroting 2021, de succesvolle herverkiezing van Eren Sal in het bestuursorgaan en Yvo Driesen die zich kroonde tot winnaar van de KSOVA Fox Cup.


Lees het volledige verslag >>

OVERLIJDEN MOEDER FILIP VANDEPUTTE


Met heel veel droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van de moeder van KSOVA-lid Filip Vandeputte. Wij wensen Filip en zijn familie onze steun te betuigen in deze moeilijke periode.

TRAININGSTRAJECT NAAR FYSIEKE TESTEN


Ter voorbereiding van de fysieke testen 2021/2022 heeft het Bureau Arbitrage een trainingstraject uitgestippeld. Dit schema is opgesteld om scheidsrechters en assistent-scheidsrechters te ondersteunen bij een verantwoorde opbouw van hun trainingen richting fysieke testen van volgend seizoen. De trainingen bestaan uit loopvormen die kunnen worden afgewisseld met andere sportieve activiteiten zoals fietsen, zwemmen, etc.


Bekijk hier het trainingsschema >>

DATA FYSIEKE TESTEN 2021/2022 BEKEND


Het Bureau Arbitrage Antwerpen (BAA) maakte de data van de fysieke testen in de verschillende provincies op haar website bekend. In de provincie Antwerpen zullen deze doorgaan op zaterdag 28 augustus 2021. Ter voorbereiding van de testen zullen binnenkort trainingsschema's verdeeld worden en zullen er try-outs worden georganiseerd. Op de website van BAA kan u ook de geluidsfragmenten per categorie downloaden.


Lees meer op de website van BAA >>

GROTE OPKOMST VOOR 3E EDITIE KSOVA ONLINE QUIZ


Het zit er weer op!  13 rondes, 65 vragen en vooral: meer dan 60 deelnemers!
Onze 3e editie van de KSOVA Online Quiz, die we voor de gelegenheid hadden opengesteld voor niet-leden, was een waar succes.


Lees hier het volledige verslag >>

KSOVA ONLINE QUIZ OPNIEUW SUCCESVOL


Op vrijdag 19 maart 2021 organiseerden we opnieuw onze KSOVA Online Quiz.
Deze editie stond in teken van sport. Welke ploeg won het eerste WK in Uruguay? Kan een cricketwedstrijd langer dan een dag duren? Hoeveel minuten duurt een NBA match? Uit welke sport komen de term pancake, side out en floater?

Op deze vragen en veel meer wist Vincent Keersmaekers de meeste antwoorden (en het snelst). Jens Van den Eynde en Kurt Heyrman eindigden op een mooie 2de en 3de plaats. Bedankt aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid!

OVERLIJDEN LILIANE MOERLOOSE


Met gepaste droefheid melden we u hierbij het overlijden van Liliane Moerloose, echtgenote van Willy Van Achteren. Het bestuur van KSOVA wenst bij deze veel sterkte aan de nabestaanden!

2DE EDITIE KSOVA ONLINE QUIZ


U vraagt, wij draaien: de tweede editie van de KSOVA Online Quiz is een feit!

Noteer alvast vrijdag 19 maart 2021 in jullie agenda.


Voor deze 2de editie hebben we gekozen voor het thema SPORT.

Iedereen is van harte welkom! Leden nemen gratis deel, niet-leden betalen € 5,00.


Inschrijven kan via info@ksova.be.

STEPHANIE FORDE OVER DE WERKING VAN PRD


Op donderdag 11 februari 2021 verwelkomde KSOVA tijdens haar ledenvergardering opnieuw een interessante gastspreker.

Na Bram Van Driessche in december was het ditmaal de beurt aan Stephanie Forde, Operations Director van het Professional Referee Department van de Royal Belgian FA.


Lees meer >>

INTERNATIONAAL DEBUUT VOOR KSOVA-VOORZITTER JIRI BERGS


Onze voorzitter Jiri Bergs reist deze week af naar Bosnië en Herzegovina, samen met zijn Belgische collega Yasin Alageyik uit Bernissart (Wallonië). Zaterdag 16 januari 2021 om 19u00 hebben ze in Sarajevo de leiding over de 1/16de finale van de UEFA Futsal Champions League tussen FC Salines en Ugra Yugorsk uit Rusland.


Lees meer >>

DIGITALE NIEUWJAARSRECEPTIE MET EEN VLEUGJE HUMOR


Zo'n 25 leden vonden hun weg naar onze allereerste digitale nieuwjaarsreceptie waarbij we virtueel klonken op het nieuwe jaar en met een vleugje humor terugblikten op het jaar 2020 met o.a. het woord van het jaar: "knuffelcontact", getrakteerd werden op een nieuwjaarsspeech van Robert Devos (verantwoordelijke opleider), Luis Asselberghs (lid P.C. Antwerpen) en Jiri Bergs (voorzitter KSOVA) en eindigden met het voorlezen van nieuwjaarswensen ingestuurd door onze leden.


Na het officiële gedeelte werden de deelnemers in verschillende rooms verdeeld om in kleinere groepjes bij te praten.

OPNIEUW EEN INTERESSANTE GASTSPREKER BIJ KSOVA


We nodigen u van harte uit op onze KSOVA Ledenvergadering die zal doorgaan op donderdag 11 februari 2021 om 20u00 via Zoom. Na het officiële gedeelte geven we dan graag het woord aan Stephanie Forde, Operations Director Prof. Refereeing Department van de Royal Belgian FA.


De KSOVA-leden zullen de Zoom-link per e-mail ontvangen.

Bekijkt dit evenement ook op Facebook >>


SCHRIJF JE IN VOOR ONZE KSOVA QUIZ OP 22 JANUARI 2021


Ben jij De Slimste Mens? Of gewoon Het Slimste Lid van KSOVA?
Test je algemene kennis in onze online quiz via Zoom en Kahoot!

De quiz gaat over alle domeinen, dus niet enkel sportgerelateerde vragen.Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

BLIJF IN BEWEGING MET KSOVA ONLINE WORKOUTS


Fit blijven in Coronatijden? Dat kan!

Elke woensdag (20.00u) en zondag (15.00u) nodigen wij leden en niet-leden uit om deel te nemen aan onze live sportsessies!

Online coach Cedric Livreiro neemt jullie mee voor een korte maar intensieve sessie van 15 minuten waarin verschillende oefeningen aan bod komen, met als doel fit aan de start de tweede seizoenshelft verschijnen.


ABDUL YILMAZ WINT DE TWEEDE EDITIE KSOVA FIFA-TORNOOI


De nieuwe KSOVA FIFA Champion is bekend!


Op zondag 27 december 2020 kroonde Abdul Yilmaz zich na een zinderende finale tot 2e kampioen van ons online FIFA-tornooi.🥇Lees het volledige artikel hier!


KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE 2021 [ONLINE MET DRESSCODE!]


Het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw nodigt u van harte uit op haar online Nieuwjaarsreceptie die zal doorgaan op vrijdag 8 januari 2021 via Zoom.

Het wachtwoord van de meeting room wordt aan de leden via e-mail verstuurd. Niet-leden (bestuurders andere scheidsrechtersverenigingen & leden bondsinstanties) kunnen deze opvragen via info@ksova.be.

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG 2021


KSOVA wenst al haar leden, sympathisanten en sponsors prettige feestdagen en een voorspoedig 2021.

Eventuele nieuwjaarswensen kunnen jullie sturen naar info@ksova.be!

TWEEDE EDITIE VAN ONS KSOVA FIFA-TORNOOI


Schrijf je nu in voor de tweede editie van het KSOVA FIFA21-Tornooi en maak kans op een leuke cadeaubon!


Op zondag 27 december 2020 vindt de tweede editie van het KSOVA FIFA21-tornooi plaats. Wie volgt Seppe Huysmans op als FIFA Kampioen en gaat aan de haal met onze hoofdprijs? Wie slaagt erin om de poulefases te overleven en zich een weg te banen tot de finale?

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

INSPIRERENDE EN LEERRIJKE GASTLEZING BRAM VAN DRIESSCHE


Op vrijdagavond, tijdens een digitale versie van onze ledenvergadering, konden maar liefst 35 leden op de hoogte blijven van de activiteiten van onze scheidsrechtersvereniging, en kregen ze via ons nieuwsuurtje updates uit de wereld van arbitrage. Tot slot werden we getrakteerd op een inspirerende en leerrijke gastlezing van niemand minder dan Bram Van Driessche, FIFA-scheidsrechter en toptalent uit de Jupiler Pro League, en kregen we een unieke kijk op het leven van een semi-professionele scheidsrechter. Nadien kregen de leden nog een kans om hun vragen te stellen via een Q&A sessie.

LEDENVERGADERING MET FIFA-REF BRAM VAN DRIESSCHE 


In deze bijzondere tijden willen we toch enkele tradities blijven voortzetten.
Daarom zullen wij op vrijdag 4 december 2020 onze ledenvergadering houden, weliswaar digitaal. FIFA-scheidsrechter Bram Van Driessche zal de gastspreker van dienst zijn en over zijn carrière als scheidsrechter vertellen.


Bekijk dit evenement ook op Facebook >>


SEPPE HUYSMANS EERSTE WINNAAR KSOVA FIFA20-TORNOOI


't Is gebeurd! De eerste editie van het KSOVA FIFA-tornooi zit er op. En wat voor een editie! Met 12 deelnemers gingen we woensdagnamiddag van start, de finale werd rond de klok van 18.00u beslecht met een duidelijke winnaar: Seppe Huysmans!Lees het volledige artikel hier!


ONLINE FIFA20-TORNOOI


Woensdag 11 november 2020 organiseert KSOVA haar eerste online FIFA tornooi! Dit tussen 14u en 17u. Heb jij het in je om de G.O.A.T. van KSOVA te worden? Schrijf je GRATIS in bij Vincent Eeman (zie contactgegevens hier) en wie weet win jij wel die waardebon ter waarde van 20 euro in een zaak naar keuze!

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

TIJDELIJKE PROMO IN DE KSOVA WEBSHOP


KSOVA lanceert een tijdelijke promo op een aantal artikelen in de KSOVA Webshop. Polo's, t-shirts, soccer shirts en een training jacket (foto in bepaalde maten zijn nu te bestellen in de categorie Promo, onmiddellijk leverbaar én tegen een verlaagde prijs dan gewoonlijk. Dit zijn unieke promo's en de weergegeven prijzen zijn de finale prijzen. Bovendien: op = op. Wees er dus snel bij!


Bekijk nu de promo's en bestel >>

ONTWIKKEL MEE DE NIEUWE REFEREE APP VAN REFASSIST


RefAssist wil graag haar diensten uitbreiden en is van plan om een referee app te lanceren. Om deze op te zetten, hadden ze graag de mening gevraagd van jullie als scheidsrechter. Zij willen het leven als scheidsrechter met deze app vergemakkelijken!

Het invullen van deze vragenlijst duurt slechts enkele minuten!
Bedankt aan allen die hiervoor de tijd zullen nemen!

Ga naar de vragenlijst >>

UPDATE 28/10/2020: KSOVA TRAININGEN (OPNIEUW) ON HOLD


Op aangeven van de beheerder van de trainingsvelden (Springs vzw) werd er besloten om met onmiddellijke ingang alle trainingen te schrappen, inclusief de training van vanavond. Het bestuursorgaan zal ten gepaste tijde communiceren over de heropstart van de trainingen.

Bedankt voor jullie begrip en keep safe!

KSOVA TRAININGEN BLIJVEN DOORGAAN


Ondanks de Covid-19 perikelen blijven de trainingen zoals gepland doorgaan mits het in acht nemen van de vooropgestelde maatregelen. Het gebruik van de kleedkamers en douches is hierdoor tijdelijk onmogelijk. Desondanks deze ongemakken vinden steeds meer en meer leden op woensdagnamiddag om 19u30 de weg naar het Park Groot Schijn. De trainingen zijn onder leiding van ervaren refs in het namiddag kader en staan je graag persoonlijk bij op al je vragen. Zin om te trainen met collega's en te werken aan je fysiek? Altijd welkom!

WEEK VAN DE OFFICIAL 2020


Met de komst van de Week van de Official van 3 tot 11 oktober 2020 vroegen we aan de clubs uit ons gewenst om de scheidsrechters niet te vergeten en hen te bedanken voor hun inzet op onze voetbalvelden. De manier waarop en aan wie mochten ze zelf kiezen.

We delen graag met jullie enkele inzendingen mee.
Bedankt aan alle clubs die hebben deelgenomen!

Bekijk hier de inzendingen van de clubs >>

PROMOTIES KSOVA-LEDEN


Enkele van onze KSOVA-leden konden via de website van Bureau Arbitrage Antwerpen hun promotie vernemen die binnenkort in het Sportleven zal verschijnen.

Joshua Blommaert werd opgenomen in de coachinggroep, Mohcine Ikniouen zet de stap naar het namiddagkader, Resul Haran, Robbe Grauls, Ibrahim Halil Tok en Rayane El Mahjoub groeien verder door in het voormiddagkader. Proficiat!

Bekijk hier het overzicht met de promoties >>

VERSLAG KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2020


Donderdag 15 oktober 2020 vond naar jaarlijkse gewoonte onze KSOVA Openingsactiviteit plaats. Deze werd dit jaar later in het najaar georganiseerd dan gewoonlijk door de COVID-19 pandemie. Deze laatste heeft bijna onze activiteit volledig doen annuleren. Eerder die week heeft Voetbal Vlaanderen beslist om de kampioenschapswedstrijden volledig stop te zetten. De vriendschappelijke wedstrijden mochten nog wel plaatsvinden. Na een intern overleg binnen het bestuursorgaan werd toch beslist om de activiteit alsnog te laten doorgaan.

Lees hier het volledige verslag >>

AFHALEN SCHEIDSRECHTERSDOCUMENTEN


Voor het afhalen van de scheidsrechtersdocumenten kan u contact opnemen met Tim Janssens via tim.janssens@ksova.be of telefonisch op het nummer +32 497 76 99 45.


De documenten zullen ook beschikbaar zijn op onze KSOVA Openingsactiviteit van donderdag 15 oktober 2020!

Niet-afgehaalde documenten worden terug naar het provinciaal secretariaat gestuurd waar u deze kan afhalen tijdens de openingsuren van het Brieleke.

VERSLAG KSOVA GOES MINIGOLF 2020


Op zondag 16 augustus 2020 in de namiddag vond de 2de editie van KSOVA goes Minigolf 2020 plaats. Zoals vorig jaar was er een talrijke opkomst voor dit 1ste evenement van het nieuwe voetbal- en futsalseizoen.


Dit jaar hebben we de inschrijvingen echter moeten beperken tot een maximum van 15 personen.


Lees hier het volledige verslag >>

PRAKTISCHE INFORMATIE ALGEMENE VERGADERING & GALA


Leden die aanwezig willen zijn aanstaande donderdag dienen zich op voorhand te registreren en een bevestigingsmail af te wachten.

Wie niet aanwezig kan/wil zijn, zal de vergadering nog online kunnen volgen via Zoom. De link van de meeting ruimte zal nog gedeeld worden.

Bekijk alle praktische informatie op onze website >>


TRAININGSKAMP 2020: NABESCHOUWING


Net zoals vorig jaar is ook deze editie van het trainingskamp voorbij gevlogen!
De aanwezige leden kregen het zowel fysiek als theoretisch zwaar te verduren in verschillende trainingen en technische sessies.

De nabeschouwing inclusief fotovoorstelling kan u HIER raadplegen.


TRAININGSKAMP 2020: VOORBESCHOUWING


Ook dit jaar zal de trainingskamp voor voetbalscheidsrechters uit de provincies Antwerpen, Brabant en Limburg plaatsvinden. Tijdens de driedaagse kamp van 3 tot en met 5 juli 2020 krijgen de deelnemers verschillende trainingen en technische sessies, door o.a. scheidsrechters en assistent-scheidsrechters van de Jupiler Pro League, de Proximus League en het Amateurvoetbal.

Lees het volledige artikel HIER.


KALENDER BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - 2020/2021


Op vrijdag 26 juni 2020 ontving het KSOVA Secretariaat in haar mailbox de kalender van het Bureau Arbitrage Antwerpen voor het seizoen 2020/2021.

In de kalender kan men terugvinden wanneer de trainingen van de provinciale en de nationale scheidsrechters plaatsvinden, alsook de data van de zittingen van BAA, de data van de beginnelingencursussen, de data van de fysieke testen, enzoverder.


Deze kalender wordt later geïntegreerd in de KSOVA Kalender, maar u kunt het alvast downloaden door HIER te klikken. Zet de data alvast in uw agenda!

OPSLAG VANAF 1 JULI 2020 - SCHEIDSRECHTERS FUTSAL


Eerder vernamen we dat de Hoge Raad van de KBVB ook de aanpassingen van de vergoedingen voor futsalscheidsrechters heeft goedgekeurd.


Zo zullen de scheidsrechters op het hoogste niveau € 70 (cat. A1), € 65 (cat. A1Bis) en € 50 (cat. A2) per wedstrijd ontvangen. De B, C en D scheidsrechters zullen respectievelijk € 45, € 35 en € 30 ontvangen. Voor jeugdwedstrijden Nationaal zal men voortaan € 30 per wedstrijd krijgen.


Als 3de scheidsrechter of tijdswaarnemer zal men € 25 per wedstrijd krijgen.

OPSLAG VANAF 1 JULI 2020 - SCHEIDSRECHTERS VOETBAL


In het artikel van Het Belang van Limburg - gepubliceerd op 23 mei 2020 - vernamen we dat de opslag voor amateurscheidsrechters effectief zou plaatsvinden vanaf 1 juli 2020.


Klik op de foto om het artikel te bekijken.

WEBSITE MAKEN DANKZIJ ONE.COM


Snel en gemakkelijk een website bouwen voor jouw zaak?
Een webshop maken om jouw verkoop een boost te geven?


Klik op de volgende link om nu een website te maken zonder enige programmeerkennis: http://one.me/nlauyuek.


Onze website www.ksova.be is een voorbeeld van wat je dankzij one.com kan maken. Met deze link ontvang je € 14,00 korting. Twijfel dus niet langer en ga aan de slag!

OVERLIJDEN GABY VAN ROY


Met droefheid melden wij het overlijden van de moeder van onze verantwoordelijke opleider Robert Devos.

Namens onze vriendenkring K.S.O.V.A. willen we sterkte toewensen aan Robert en zijn familie.

 

Men kan ook condoleren via deze link.

UPDATE KSOVA TRAININGEN


We ontvingen de vraag van sommige leden of de wekelijkse KSOVA Trainingen hervat worden vanaf 18 mei 2020 naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen door de overheid. Het antwoord is NEEN.


Onze trainingen nemen elk seizoen een einde in de maand mei en dat zal dit jaar niet anders zijn. We gaan de trainingen niet meer hervatten. Bovendien willen we iedereen nog blijven beschermen, in het bijzonder onze oudere collega's, ondanks de versoepelingen.

OVERLIJDEN JULIEN DE KENINCK


Met droefheid ontving ons secretariaat het trieste nieuws omtrent het overlijden van Julien De Keninck. Graag willen wij als bestuur de naasten condoleren in deze moeilijke tijden. Julien zal altijd bekend staan voor zijn jarenlange inzet voor het sociaal fonds en als opleider.

ALGEMENE VERGADERING VERPLAATST NAAR 3 SEPTEMBER 2020


Een koninklijk besluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad geeft de vzw’s de mogelijkheid om de Algemene Vergadering met 10 weken uit te stellen, te rekenen vanaf 30 juni 2020.


Om die redenen heeft het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw besloten om de Algemene Vergadering uit te stellen naar donderdag 3 september 2020 om 19u00.


We rekenen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

PROMOTIES KSOVA-LEDEN


Op donderdag 7 mei 2020 maakte Bureau Arbitrage Antwerpen enkele promoties bekend op haar Facebook-pagina. Twee KSOVA-leden zetten een stapje omhoog.


Jens Van den Eynde - 4P/REF wordt 3P/REF

Chris Brouwers - JS wordt J4

Mousa El Fadili - JS wordt J5


Bekijk alle promoties van onze leden van afgelopen seizoen(en) >>

ALGEMENE VERGADERING - WACHTEN OP RAAD VAN STATE


Op 5 april 2020 postten we de communicatie hiernaast op onze sociale media met betrekking tot de organisatie van de Algemene Vergadering.


Deze moet volgend de statuten binnen de 6 maanden na het einde van het boekjaar plaatsvinden, maar het coronavirus kan dit echter verhinderen.


Het bestuur wacht dus een besluit van de Raad van State af over een mogelijk uitstel van 10 weken te rekenen vanaf 30/06.

OPSCHORTING ACTIVITEITEN N.A.V. CORONAVIRUS


Het bestuur heeft, met het advies van de overheid in het achterhoofd, besloten om alle activiteiten tot nader order op te schorten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, in het bijzonder onder haar eigen leden.


Dit heeft in de praktijk een afgelasting van alle wekelijkse KSOVA-trainingen alsook alle andere activiteiten gepland in de maand maart tot gevolg.


Wij hopen hierbij op uw begrip!

KSOVA KULINAIR 2020


Op zaterdag 18 april 2020 zullen wij ons jaarlijks banket houden. Na de succesvolle editie van vorig jaar en de positieve commentaren hebben wij ervoor gekozen om opnieuw te kiezen voor de Live Cooking bij het Van der Valk Hotel in Antwerpen.

Inschrijven kan vanaf nu tot en met 31 maart 2020 en doe je door het bedrag van 
€ 42,50 over te maken op onze rekening BE07 0011 7975 9466 met vermelding van de naam en het aantal personen.

OPNIEUW EEN TOPEDITIE VAN KSOVA ON TOUR INTERNATIONAAL


Onze leden zijn van 06/03 tot 09/03 afgezakt naar het zuiden van Europa.
De bestemming? Madrid! Met maar liefst 7 deelnemers, prachtig weer en een fantastische sfeer kunnen we alleen maar spreken van een geslaagde editie.

Reisbegeleider Tim Janssens kijkt alvast tevreden terug en droomt al luidop van de bestemming volgend jaar. Een uitgebreide fotoreportage mogen jullie binnenkort op onze Facebook-pagina verwachten en kunnen jullie nu al terugvinden op ons Instagram-account @ksova1911!

OVERLIJDEN LUDO PEETERS EN CHRISTIANE DE BROUWER


Met grote droefheid ontvingen wij het nieuws over het overlijden van Ludo Peeters (gewezen opleider en ex-ref) en Christiane De Brouwer (moeder van Barry Barri). Wij willen namens het bestuur van KSOVA ons medeleven betuigen aan de nabestaanden.
BERGS EN BOECKX TEKENEN PRESENT OP STAGE


Onze voorzitter Jiri Bergs is samen met ons lid Senne Boeckx uitgenodigd voor een Referee College in Knokke. In deze tweedaagse cursus kregen zij meerdere interessante technische sessies van onder andere ex-Belgisch topref Frank De Bleeckere. Ook namen ze deel aan een training op de terreinen van Royal Knokke FC.

KSOVA VERTEGENWOORDIGD OP PROVINCIALE TRAINING 4P


Enkele van onze leden (de vaste waarden in 4P en de talentvolle voormiddagscheidsrechters) hadden het genoegen om op donderdag 20 februari 2020 een training te mogen bijwonen georganiseerd door het Bureau Arbitrage Antwerpen. Hier kregen ze een zeer leerrijke cursus "management" van niemand minder dan Joeri Van de Velde (ex-scheidsrechter Jupiler Pro League). Het tweede deel bestond uit een stevige training. Keep up the good work boys!

INSCHRIJVINGEN MADRID AFGESLOTEN


Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat KSOVA ook dit jaar internationaal met een city trip naar Madrid. Buiten de stad verkennen zullen we ook het Estadio Wanda Metropolitano bezoeken voor de wedstrijd Atlético Madrid - Sevilla FC.

Het vertrek is voorzien op vrijdag 6 maart, terugkomen doen we op maandag 9 maart 2020 (4 dagen - 3 nachten)

3e GEWESTELIJKE CURSUS &  3e LEDENVERGADERING


Vrijdag 7 februari 2020 staat de 3e Gewestelijke Cursus en Ledenvergadering op het programma! Hierbij zullen zowel onze verantwoordelijke opleider Robert Devos als het Bureau Arbitrage Antwerpen de reglementswijzigingen en richtlijnen toelichten.
U kan ook van de gelegeheid gebruik maken om in onze KSOVA-shop uw voorraad aan te vullen. Tot dan!

KSOVA-LEDEN IN DE BLOEMETJES GEZET


Op de 15 januari 2020 werden op de Nieuwjaarsreceptie van Royal Belgian FA en

Voetbal Vlaanderen in Wommelgem de Bondserepenningen uitgedeeld.

Wij wensen alle laureaten, met in het bijzonder Omar en Guido, te feliciteren met

deze erkenning!

KSOVA WINT OPNIEUW ZAALVOETBALTORNOOI REFEREES UNITED
Zaterdag 28 december 2019 nam onze scheidsrechtersvereniging deel aan het zaalvoetbaltornooi Referees United, de overkoepelende organisatie van de scheidsrechtersverenigingen van de provincie Antwerpen.

BOEIENDE PRESENTATIE VAN WESLI DE CREMER OP DE 2DE LEDENVERGADERING
Vrijdag 06/12 mochten we Wesli De Cremer, scheidsrechter Jupiler Pro League, ontvangen op onze 2de ledenvergadering van het seizoen. Wesli gaf ons een zeer boeiende presentatie over zijn carrière, gaf ons een kijk in de week als semi-professionele scheidsrechter, beantwoordde de verschillende vragen van onze ...


Lees verder het verslag van de vergadering >>

PROMOTIES KSOVA-LEDEN
Het Bureau Arbitrage Antwerpen maakte op zondag 17 november 2019 heel wat promoties bekend op haar Facebook-pagina. Deze promoties zullen waarschijnlijk deze week bekendgemaakt worden in het Sportleven. Hierbij zitten heel wat leden van KSOVA erbij. Proficiat aan alle promovendi!


Bekijk de promoties >>

KSOVA GOES CINEMA
Op zaterdag 23 november 2019 in de avond gaan we met KSOVA naar de Kinepolis in Antwerpen. Het bestuur zal drie films voorstellen aan haar leden die dan kunnenstemmen op één van de drie films. De film die de meeste voorkeurstemmen haalt zal gekozen worden.

Lees meer >>

TWEE FIFA BADGES VOOR KSOVA IN 2020
Ons lid Ella De Vries mag opnieuw haar FIFA Assistant Referee badge bij de vrouwen dragen in 2020. Dit al voor de 12de keer. Zij is namelijk reeds sinds 2008 internationaal actief. Onze voorzitter Jiri Bergs werd dan weer voor het eerst benoemd als FIFA Futsal Referee. Hij vervangt Gerd Bylois vanaf 1 januari 2020.


Bekijk het artikel van Het Nieuwsblad >>

1E GEWESTELIJKE CURSUS & 1E LEDENVERGADERING
Op vrijdag 27/09 organiseert KSOVA de 1e gewestelijke cursus in het gewest Antwerpen. Deze cursus is verplicht voor alle voormiddagscheidsrechters.
KSOVA-leden 2018/2019 kunnen die dag ook hun SR-documenten (incl. SR-kaarten) komen ophalen. Na de cursus houdt KSOVA haar 1e ledenvergadering.


Lees meer over dit evenement >>

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2019
Vrijdag 23/08 hielden wij onze jaarlijkse openingsactiviteit met een wedstrijd Jong vs. Oud, gevolgd door een BBQ. De wedstrijd werd gewonnen door KSOVA Oud met een score van 6-2. Na de wedstrijd konden de 35 eters genieten van een heerlijke BBQ. De feedback van de leden was dan ook zeer positief. Bedankt hiervoor!


Bekijk de foto's (Facebook) >>

KSOVA TWEEDEHANDS
Op 16/08 hebben wij onze Facebook-groep KSOVA Tweedehands gelanceerd.
Op deze pagina krijgt u de mogelijkheid om tweedehands scheidsrechtersartikelen te kopen of te verkopen. Op 24 uur tijd werden liefst 7 artikelen verkocht/gekocht. Het nut van de pagina werd dus onmiddellijk bewezen.SPONSORVOORDELEN MET LIDKAART
Vanaf 2019/2020 gaan we opnieuw de KSOVA-lidkaarten introduceren.

Deze keer hebben we er leuke voordelen aan gekoppeld bij onze sponsors.

Zo krijg je bijvoorbeeld 10% korting bij Lunch Garden Borsbeek, 30% korting op de Patrick-catalogus bij Soccertime in Schoten, 10% korting bij Bistro Robiano, etc.


Bekijk alle sponsorvoordelen >>

KSOVA GOES MINIGOLF
Op donderdag 15/08 bracht KSOVA bezoek aan het volledig heraangelegd parcours van Minigolf Rivierenhof. Liefst 15 deelnemers hebben hun golfskills naar boven gehaald om met zo weinig mogelijk slagen het parcours van 18 holes te beëindigen. Achteraf werd er nog eentje gedronken en nagepraat.


Bekijk de foto's >>

INTERESSANTE DOCUMENTEN 2019/2020
Bij Media > Documenten vind je een aantal nieuwe interessante documenten terug voor het nieuwe seizoen, waaronder de Regels van het Voetbalspel. Het document dat ook uw bijzondere aandacht zou moeten trekken is het Werkplan Bureau Arbitrage. Hierin staan alle modaliteiten voor het nieuwe seizoen vermeld, zoals het aantal nazichten per categorie, de quotaties van de scheidsrechters, de trainingsdata van alle categorieën, de normen van de fysieke testen, enzoverder.

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2019
Op vrijdag 23/08 houden we onze jaarlijkse KSOVA Openingsactiviteit, bestaande uit een wedstrijdje Jong vs. Oud, gevolgd door een zomerse BBQ met de collega's.

De onderlinge wedstrijd vangt om 19u00 aan. De eters kunnen vanaf 20u30 hun bordjes beginnen vullen. De prijs is opnieuw slechts € 10,00 per persoon! Voor die prijs krijg je drie stukken vlees OF vis, aangevuld met uitgebreid koudbuffet. Bovendien krijg je een gratis dessertje dankzij Lunch Garden Borsbeek.

KSOVA GOES MINIGOLF
Op donderdag 15/08 om 15u00 gaan we naar Minigolf te Rivierenhof dat beschikt over een volledig heraangelegd parcours. Voor de prijs van slechts € 5,00 per persoon kan je meedoen aan de minigolf-sessie en krijg je er gratis één drankje bij. Ben jij een kei in minigolf? Of wil je het juist ooit eens geprobeerd hebben? Schrijf je in door het bedrag van € 5,00 per persoon over te maken op onze bankrekening BE07 0011 7975 9466. Betalen kan ook ter plaatse, maar slechts na inschrijving.

zondag 30 juni 2019


KSOVA GOES SINKSENFOOR

Afgelopen vrijdag ging een groepje KSOVA-leden, sommigen met hun partner, naar de Sinksenfoor in Antwerpen.


Samen met de groep hebben we de volledige ronde gedaan van de +/- 150 aanwezige attracties en terrasjes.


De aanwezige leden waren: Eren Sal, Jarne Buysse, Tim Janssens, Jiri Bergs, Marc Swolfs, Jelle Swolfs, Abdul Taylor Kargbo, Vincent Eeman en Pascal Backelant.


Iedereen heeft zich goed geamuseerd 

zondag 30 juni 2019


6 LEDEN OP TRAININGSKAMP TE HERENTALS
Liefst 6 KSOVA-leden zullen van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli 2019 deelnemen aan het Trainingskamp voor scheidsrechters uit Limburg, Antwerpen en Brabant.


Alexander Van Herck, Cedric Livreiro, Jens Van den Eynde, Nemo Van Hoof, Joshua Blommaert en Jelle Swolfs zullen gedurende dat weekend trainingen, theoretische sessies en persoonlijke coaching krijgen, onder andere van Lawrence Visser (1A/REF), Jonathan Lardot (1A/REF) en Wesli De Cremer (1B/REF).


Ook opleiders zoals Ernie Kasprzak, Carle De Boeck en Patrick Leenaerts zijn van de partij.

donderdag 27 juni 2019


TIJDELIJKE PROMOTIES KSOVA-LEDEN

In het Sportleven van 26 juni 2019 publiceerde het Bureau Arbitrage de volgende promoties.


Het gaat om tijdelijke promoties voor de maanden juli en augustus, ter opvulling van het namiddagkader in de verlofperiode. De onderstaande refs zullen dus oefenwedstrijden van 1ste ploegen leiden, alsook de wedstrijden van Beker van Antwerpen van ploegen uit 3de en 4de provinciale.


Mohamed Boukou - J1 wordt 4P/REF bis

Max Caers - J1 wordt 4P/REF bis

Sevket Turan - J1 wordt 4P/REF bis

Inan Ureyil  - J1 wordt 4P/REF bis


Bekijk alle promoties, ook in het verleden >>

donderdag 27 juni 2019


TOM DENS TERUG IN DE PROVINCIE
KSOVA-lid Tom Dens is vanaf volgend seizoen terug te bewonderen in de provincie.


Tom zegt na 23 seizoenen vaarwel aan de nationale afdelingen waar hij in totaal 688 wedstrijden heeft geleid als assistent-scheidsrechter waarvan 238 in 1ste nationale en 43 internationaal (in het buitenland).


Hij zal in 1ste provinciale ook terug het fluitje hanteren in plaats van de vlag en zijn ervaringen als AR op het hoogste niveau aan zijn collega's meegeven.


Veel succes Tom!

woensdag 19 juni 2019


KSOVA GOES SINKSENFOOR

Op vrijdag 28 juni 2019 gaan we met de KSOVA-vrienden naar de Sinksenfoor in Antwerpen, één van de belangrijkste kermissen van Vlaanderen en de grootste van Antwerpen.


Er wordt om 20u00 afgesproken aan Ingang Oost, dewelke zich op de Noordersingel bevindt. Zo staan we direct centraal. Ook is er tegenover deze ingang mogelijkheid tot parking.


Iedereen is van harte welkom, zowel jong als oud! Wie komt, vragen we ook om een kledingstuk van KSOVA (bv. polo of trui) aan te doen. Hopelijk tot dan!

woensdag 12 juni 2019


CURSUS SCHEIDSRECHTER ZAALVOETBAL

Het Bureau Arbitrage Antwerpen organiseert in de maand augustus een cursus scheidsrechter zaalvoetbal / futsal.

Deze vindt plaats op woensdag 21 augustus 2019 en donderdag 29 augustus 2019, telkens om 19u00. De kandidaten moeten slechts één van de twee avonden naar keuze bijwonen.


De cursus zal doorgaan te Brieleke 18, 2160 Wommelgem en bestaat uit een theoretische sessie gevolgd door een examen. Na het succesvol afleggen van de examens worden de scheidsrechters begeleid op het terrein.


Kandidaten mogen zich HIER inschrijven.

Foto: © Sevil Öktem Photography

maandag 10 juni 2019


5DE PLAATS OP PINKSTERTORNOOI KSOLEO

Op zondag 9 juni 2019 nam de voetbalploeg van KSOVA deel aan het 21e Pinkstertornooi van Kon. Soleo.


In de groep speelde het 0-0 tegen Mechelen,
0-2 tegen Beringen en 1-1 tegen Boom. Hierdoor eindigden wij als 4de in de poule en moesten we het opnemen tegen de 3de van de andere poule, met name Herentals.


KSOVA won deze wedstrijd met 2-0 waardoor we de plaatsingswedstrijd opnieuw tegen Mechelen moesten spelen. Deze wedstrijd wonnen we met 5-0 cijfers waardoor we op een 5de plaats eindigden.


Bekijk de foto's >>

maandag 10 juni 2019


OVERLIJDEN LUDO VAN GERWEN

Op zondag 9 juni 2019 ontving het KSOVA Secretariaat de rouwbrief van Ludo Van Gerwen, een gewezen scheidsrechter en lid van onze vriendenkring KSOVA.


Ludo overleed op 15 februari 2019 in het UZA te Edegem.


De eerste ledenvergadering van het nieuwe seizoen zullen we daarom een minuut stilte houden ter nagedachtenis van Ludo.


Vaarwel, collega!

woensdag 5 juni 2019


PROMOTIES KSOVA-LEDEN

De leden van onze vriendenkring zijn laatste tijd zeer goed bezig! Het goede werk van onze leden wordt gelukkig ook beloond met promoties naar hogere reeksen!


Zo hebben de volgende collega's van KSOVA een promotie afgedwongen!


Tim Janssens - B1 wordt A1/bis (Futsal)

Vinc. Keersmaekers - B1 wordt A1/bis (Futsal)

Senne Boeckx - J1 wordt 4P/REF bis

Nick Descamps - J1 wordt 4P/REF bis

Ilias Ben Saddik - J3 wordt J1

Fazin Ahmad - J4 wordt J3

Ibrahim Halil Tok - J5 wordt J4

Victor Cuypers - JS wordt J5


Bekijk alle promoties, ook in het verleden >>

dinsdag 4 juni 2019


KSOVA ETENTJE @BISTRO ROBIANO

Zondagavond zijn een aantal leden van onze vriendenkring gaan eten bij onze nieuwe sponsor Bistro Robiano.


De aanwezige leden genoten van een 4-gangen menu. 


Als voorgerecht was er de keuze tussen asperge- en linzensoep. Als tussendoortje nam iedereen Içli Köfte en als hoofdgerecht waren er verschillende keuzes. De meesten namen steak, vol-au-vent of sliptong aangevuld met frietjes. Als afsluiter kregen we een dessertbordje.


Een zeer geslaagde en lekkere avond!

Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

woensdag 28 mei 2019


LID VAN VERDIENSTE 2019

De aanwezige leden hebben tijdens het Gala van de Gouden Fluit Jarne Buysse verkozen als Lid van verdienste van het seizoen 2018/2019.


Volgens het bestuur van K.S.O.V.A. en de aanwezige leden is hij van alle leden het meeste aanwezig geweest op de activiteiten van KSOVA, zorgt hij voor een positief imago van de vriendenkring, helpt steeds mee met de opbouw en de afbraak van de activiteiten en fungeert hij als voorbeeld voor de andere leden van KSOVA m.b.t. attitude en motivatie.


De andere genomineerden waren Vincent Eeman en Joshua Blommaert.

zondag 26 mei 2019


VERKIEZINGEN GALA VAN DE GOUDEN FLUIT

Alexander Van Herck werd door de aanwezige leden verkozen tot De Gouden Fluit van het seizoen 2018/2019.


Uit de scheidsrechters van het voormiddagkader heeft Nemo Van Hoof een fantistisch seizoen gehad met als bekroning met de titel Belofte van het Jaar.


Cedric Marranita Livreiro greep net naast de prijs van De Gouden Fluit, maar mocht wel de prijs van Speler van het Jaar in ontvangst nemen.


Omar El Filali werd Winnaar Fox Cup.

Wim Smet werd Trainer van het Jaar.

zondag 26 mei 2019


KSOVA STATUTEN 2019 GOEDGEKEURD

De leden van de Algemene Vergadering hebben unaniem het voorstel tot wijziging van de KSOVA Statuten goedgekeurd.


Onze voorzitter Jiri Bergs zal het nodige doen voor de publicatie in het Belgisch Staatsblad.


Het bestuursorgaan vraagt aan al haar leden om de nieuwe statuten door te nemen, daar zij geacht worden deze te kennen zich hieraan te houden.


De statuten zijn namelijk de wet van de vereniging.


Bekijk de KSOVA Statuten van 24 mei 2019 >>

zondag 26 mei 2019


VERKIEZINGEN BESTUURSORGAAN

Tijdens de Algemene Vergadering werden Tim Janssens (nieuw) en Christophe Lenaers (herkiesbaar) verkozen tot het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw.


Jiri Bergs blijft voorzitter van de vereniging. Hij zal vanaf volgend seizoen ondersteund worden door Eren Sal als Secretaris / G.C. en Tim Janssens als penningmeester.


Christophe Lenaers neemt een stapje terug en wordt raadslid, zonder een specifieke functie.


Wesley Willem wordt bovendien 1e Ondervoorzitter en Eren Sal 2e Ondervoorzitter.

zondag 26 mei 2019


BENOEMING ERE-VOORZITTER & ERE-LID

Op de Algemene Vergadering van vrijdag 24/05  heeft het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. twee eervolle onderscheidingen gegeven:


Raymond Coppin ontving de titel van ere-voorzitter voor zijn 9 jaren lange inzet als bestuurder, waarvan 5 jaar als voorzitter. In die jaren heeft hij het huidige jonge bestuursorgaan klaargestoomd.


Barry Barri ontving de titel van ere-lid na een carrière van 35 jaar als scheidsrechter, waarvan 5 jaar in het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. Barry heeft verschillende keren de KSOVA Quiz georganiseerd en was mederedacteur van het KSOVA Magazine.

dinsdag 21 mei 2019


NIEUWE SPONSOR: BISTRO ROBIANO

Op zondag 19 mei 2019 heeft het bestuur van KSOVA haar maandelijkse bestuursvergadering gehouden in brasserie Bistro Robiano, waar collega-scheidsrechter Sevket Turan sinds begin dit jaar zaakvoerder van is.


Zijn zaak in Borsbeek zat op zondagavond zo goed als vol, getuige dat de brasserie niet alleen een goede indruk oogt, maar dat er ook achter de toog en in de keuken zeer goed werk wordt verricht.


We wensen Sevket nog veel succes met zijn nieuwe professionele activiteit en zullen hem als KSOVA hierbij helpen in kader van deze sponsoring / samenwerking.

woensdag 15 mei 2019


KSOVA IN HALVE FINALES PLAY-OFFS FUTSAL

Op vrijdag 17 mei 2019 staat de terugwedstrijd van de halve finales play-off futsal op het programma.


Daarin nemen Futsal Project Halle-Gooik - Futsal Team Charleroi en K.K. Malle-Beerse - Futsal Topsport antwerpen het tegen elkaar op.


Ons KSOVA-lid Tim Janssens is aangeduid als tijdwaarnemer voor de wedstrijd in Halle.


Onze voorzitter Jiri Bergs is aangeduid als tweede scheidsrechter voor de wedstrijd in Malle. Deze wedstrijd wordt ook LIVE uitgezonden op Telenet Play Sports kanaal 4.

woensdag 15 mei 2019


WELKOM AYLIN TAYLOR KARGBO

Het KSOVA Secretariaat ontving deze week een geboortekaartje van haar KSOVA-lid Abdul Taylor Kargbo.


Abdul werd op 21/04/2019 voor de tweede keer papa! Zijn zoontje Amir kreeg er een zusje Aylin bij. Aylin werd geboren om 12u02, woog bij de geboorte 2277 gram en was 47 cm groot.


Proficiat aan de kersverse ouders Abdul en zijn partner Wendy!

K.S.O.V.A. zal conform haar interne policy een geschenk van € 25,00 geven aan de ouders.

woensdag 15 mei 2019


FINALE ANTWERP STUDENTS LEAGUE 2019

De finale van de Antwerp Students League op maandag 13 mei 2019 tussen Wikings-NSK en Magistra werd geleid door het KSOVA-kwartet bestaande uit Eren Sal, Stijn Lemmens, Cedric Marranita Livreiro en Nemo Van Hoof.


De afgezakte leden (Jiri Bergs, Jarne Buysse, Joshua Blommaert en Michael Kopczynski) zagen een zeer goede leiding tijdens deze spannende wedstrijd met veel animo naast het veld!


Meer foto's kan je zien op onze Facebook-pagina!

maandag 6 mei 2019


29 KANDIDATEN OP REFEREE IN 1 DAY

Op zaterdag 4 mei 2019 hebben 29 kandidaat-scheidsrechters, die reeds enige ervaring als clubscheidsrechter hebben opgedaan, deelgenomen aan de cursus 'Referee in 1 Day' te Wommelgem.


Niet alleen de 17 spelregels werden heb vakkundig uitgelegd, ook een praktische opleiding op het terrein met niemand minder dan Frank De Bleeckere stond op het programma.


Één van de kandidaten was ook Jelle Swolfs,
de zoon van KSOVA-lid Marc Swolfs.

vrijdag 19 april 2019


CEDRIC LIVREIRO OP IBER CUP CASCAIS

Ons lid Cedric Marranita Livreiro was van 15 tot en met 19 april 2019 in Cascais in de buurt van Lissabon (Portugal) voor een internationaal jeugdtornooi Iber Cup.


Op het tornooi floot hij wedstrijden met collega's van alle landen van de wereld en werd hij ook begeleid door de zogenaamde observers.


Cedric zette zijn goede prestaties in België door in het buitenland en dat leverde hem ook een plaats als scheidsrechter in de finale van de U14.


Deze U14-finale werd gespeeld tussen Juventus FC (Italië) en SL Benfica (Portugal).


Op de live televisiebeelden zagen we ook tijdens de finale een schitterende prestatie van Cedric. Proficiat met het geslaagde tornooi!

donderdag 25 april 2019


LAATSTE KSOVA TRAINING + ETENTJE

De laatste training van het seizoen vol hard werken en fysieke capaciteiten uitbreiden, werd er een wedstrijdje gespeeld tussen de aanwezige trainingsvrienden.


Na de training werd zoals vorig jaar een etentje georganiseerd door onze ere-voorzitter Omar El Filali, bij Pepper & Mint in Borgerhout.


Iedereen was hierop welkom, de trainingsvrienden in het bijzonder. Heel wat leden maakten tijd om opnieuw bij elkaar te komen, plezier te maken en het seizoen op een leuke manier stilaan af te sluiten.

zondag 21 april 2019


KSOVA KULINAIR 2019 = EEN SUCCES!

De 25 ingeschreven KSOVA-leden mochten gisterenavond genieten van een heerlijk buffet met eten en drinken à volonté!


Het was een zeer geslaagde avond en iedereen is ongetwijfeld met een buikje rond naar huis vertrokken.


Bedankt aan alle aanwezigen voor alweer een fantastisch evenement!

zaterdag 13 april 2019


OPLEIDING CLUBSCHEIDSRECHTERS OP
CITY PIRATES ANTWERPEN

Op woensdag 10 april 2019 werd een cursus voor clubscheidsrechters georganiseerd op City Pirates. Ongeveer een 25-tal jeugdspelers kregen na de theoretische uitleg van Dhr. Nuyens alle belangrijke aandachtspunten inzake plaatsing, verplaatsing en signalisatie verduidelijkt door Alexander Van Herck en Joshua Blommaert tijdens de praktische cursus op het terrein.


Na de opleiding hebben 10 kandidaten zich ingeschreven voor de cursus 'Referee in 1 Day' van zaterdag 4 mei 2019 in Wommelgem.

vrijdag 5 april 2019


ALGEMENE VERGADERING EN

GALA VAN DE GOUDEN FLUIT 2019

De Raad van Bestuur van KSOVA nodigt u uit op de jaarlijkse Algemene Vergadering & Gala van de Gouden Fluit 2019 die zal doorgaan op vrijdag 24 mei 2019 om 20u00 in De Brug.


Voor de Algemene Vergadering mogen alle leden aanwezig zijn. Enkel de effectieve leden mogen stemmen uitbrengen.


Voor het Gala van de Gouden Fluit mogen alle aanwezige leden KSOVA 2018/2019 stemmen. Het bestuur van KSOVA zal per categorie een aantal namen als kandidaten voorstellen en de aanwezige leden mogen op deze kandidaten stemmen.

vrijdag 15 maart 2019


STIJN LEMMENS NAAR NATIONALE

Het nationaal amateurvoetbal krijgt er een KSOVA-lid bij!


Na Dirk Schoenmaeckers (2D/REF), Jiri Bergs (3D/REF), Altan Cayir (3D/REF) en Wesley Willem (3D/AR) maakt ook Stijn Lemmens de overgang naar Nationale.


Vanaf heden zal hij dus aanduidingen krijgen overal in Vlaanderen bij ploegen zoals Ternesse, Racing Mechelen, Lyra-Lierse, Leopoldsburg, Wellen, Stekene, Wetteren, Woluwe Zaventem, enzoverder.


We wensen Stijn heel veel succes in Nationale! 

donderdag 14 maart 2019


NOORDERGOUW - KSOVA AFGELAST!

De geplande vriendschappelijke wedstrijd van vrijdag 15 maart 2019 is wegens weersomstandigheden helaas afgelast.


Het voetbalterrein van K. Loenhout SK heeft - net zoals de vele andere velden in onze provincie - heel veel water moeten incasseren.


Daarom werd beslist om de wedstrijd uit te stellen naar een latere datum. Onze sportbestuurder Ilias Ben Saddik zal proberen om een ander moment te vinden om de wedstrijd alsnog te spelen.

dinsdag 26 februari 2019


VALENCIA WAS OP EN TOP

Van 16 tot en met 18 februari 2019 trok een groep van 11 KSOVA-leden richting Valencia voor een internationale KSOVA On Tour.


We namen een bezoek aan één van de mooiste Europese steden, onder begeleiding van een stralende zon en temperaturen rond de 18°C. Op zondag zagen we de wedstrijd tussen Valencia CF en Espanyol vanop een zeer hoge en stijle tribune die helaas op een 0-0 gelijkspel eindigde.


De aanwezigen hebben heel wat verhalen om te vertellen! Aarzel niet om hierachter te vragen.


Bekijk hier alvast alle foto's >>

dinsdag 26 februari 2019


KSOVA KULINAIR 2019

We nodigen u van harte uit op ons jaarlijkse KSOVA Kulinair dat zal doorgaan op zaterdag 20 april 2019 vanaf 19u30 in Bistro Stiel van het Van der Valk Hotel in Antwerpen.


• 19u30 - 20u00 | Ontvangst

• 20u00 - 22u00 | Live Cooking

• 22u00 - 23u00 | Bar


Voor de prijs van € 40,00 (volwassene) of € 20,00 (kids 3 t/m 11 jaar) krijgt u een fantastische live cooking avond aangeboden. De koks van het Bistro Stiel staan geheel tot onze beschikking om onze vis- of vleesgerechten à la minute te bakken of te grillen.


Inschrijven doet u door het bedrag van € 40 of

€ 20 over te schrijven naar BE07 0011 7975 9466. Vergeet ook niet uw beschikbaarheden aan te passen op uw E-kickoff!


Facebook-evenement >>

dinsdag 29 januari 2019


KSOVA BOWLAVOND OPNIEUW GEZELLIG

15 ingeschreven spelers deden op donderdag

17 januari 2019 mee aan onze gezellige KSOVA Bowlavond.


Gedurende exact 1 uur konden de ingeschreven spelers hun beste bowlkunsten tonen en zoveel mogelijk strikes en spares gooien. Hier bleek Eren Sal met 141 punten in één spel de beste te zijn.


Het bestuur was vooral onder indruk van de aanwezigheid van enkele nieuwkomers, waaronder Victor Cuypers, Pourya Boroujeni en Osman Noor.


Bekijk hier alle resultaten >>

dinsdag 29 januari 2019


3E GEW. CURSUS & 3E LEDENVERGADERING

Alle voormiddagscheidsrechters (actief bij de resereven & jeugd) worden verzocht aanwezig te zijn op de 3de en de laatste gewestelijke cursus van het seizoen op vrijdag 08/02/2019 om in aanmerking te blijven voor eventuele promoties en/of betere aanduidingen.


Die avond zal ook Ernie Kasprzak, lid van het Bureau Arbitrage Antwerpen, naar Mortsel afzakken om de scheidsrechters te woord te staan.


Kan je er niet bij zijn op 08/02?

Dan moet je deze bijwonen in een ander gewest.

Alle data vind je bij berichten op E-kickoff of op de website van de betrokken vriendenkringen

dinsdag 29 januari 2019


BABYBOOM BIJ KSOVA IN JANUARI 2019

Wim Smet is op 03/01 voor de tweede keer papa geworden. Zijn dochtertje Céline kreeg er een zusje Pauline (3,535 kg - 50 cm) bij.


Ook Omar El Filali is voor de tweede keer papa geworden. Op 21/01 kreeg hij een zoontje Sami (3,825 kg - 49 cm).


Dikke proficiat aan de beide leden, hun partners en de familieleden!


KSOVA geeft beiden een cadeaubon ter waarde van € 25,00 conform de interne policy van geschenken bij geboorte en huwelijk.zaterdag 12 januari 2019


KSOVA BLIJFT OOK IN 2019 ONGESLAGEN

Op 11/01 speelden we een oefenpot tegen de collega's uit Lier. Met 10 spelers aan de aftrap (vele ziekmeldingen) stond het al gauw 0-1. Gelukkig kon de later toegekomen 11e speler voor meer druk door KSOVA zorgen. Desondanks kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong tijdens de rust.


De tweede helft toonde KSOVA moed en vertrouwen en de kansen bleven voor de thuisploeg. Hierdoor werden de bezoekers genoodzaakt om tot twee maal toe een strafschop te veroorzaken die Orrin Glorie in alle zekerheid verzilverde en zo eindigde de wedstrijd op een billijke 2-2 gelijkspel.

zaterdag 12 januari 2019


KSOVA WINT ZAALVOETBALTORNOOI

Op 29/12 deed KSOVA met twee ploegen mee aan het zaalvoetbaltornooi van Referees United.


KSOVA 'A' verloor geen enkele wedstrijd en schakelde al haar tegenstrevers uit. Ze won de finale met strafschoppen na een

1-1 gelijkspel tegen de collega's uit Mol.


KSOVA 'B' daarentegen heeft maar één keer een puntje kunnen pikken tegen de collega's uit Westerlo.

Bekijk hier alle uitslagen >>

zaterdag 12 januari 2019


KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE 2019

Het bestuur van KSOVA dankt iedereen die aanwezig was op onze nieuwjaarsreceptie op vrijdag 4 januari 2019 in de zaal

De Koffiefabriek in Antwerpen.


We hadden welgeteld 50 aanwezigen met o.a. bezoek van Jan Govaerts (Bureau Arbitrage Antwerpen) en Luis Asselberghs (Provinciaal Comité Antwerpen).


Iedereen was erover eens dat het een zeer geslaagde en gezellige avond was!


Neem zeker eens een kijkje op de foto's!


Bekijk hier de foto's >>

zaterdag 22 december 2018


WORSTENBROOD & APPELBOLLEN 2019

Als Antwerpse scheidsrechtersvereniging moeten we de traditie van worstenbrood & appelbollen in onze stad in ere houden.


Daarom gaan we na de KSOVA Training van woensdag 9 januari 2019 opnieuw naar Taverne Moretus voor een gezellige avond die omstreeks 21u00 van start zal gaan.


Voor € 10,00 krijg je een worstenbrood en een appelbol (of 2 worstenbroden of 2 appelbollen) + een drankje. Inschrijven kan door overschrijving of bij een bestuurslid.Facebook-evenement >>

zaterdag 22 december 2018


KSOVA BOWLAVOND 2019

Ook in 2019 gaan we bowlen in Antwerp Bowling te Linkeroever!


Voor € 8,00 krijg je één uur de tijd om het beste van je naar boven te halen en jouw bowlskills te tonen + een drankje.


Vorig jaar was Tahir Deniz de absolute winnaar van de avond met 161 punten in één spel. Bovendien was hij de STRIKE KING.


Nic De Laet was weer de SPEED KING met zijn worpen van 37 km/u.Meer praktische informatie >>

zaterdag 22 december 2018


KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE 2019

Graag nodigen wij u uit op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die zal doorgaan op vrijdag 4 januari 2019 vanaf 19u30 op een fantastisch locatie in het hartje van Antwerpen gelegen te Minderbroedersrui 49, 2000 Antwerpen.


Als lid van K.S.O.V.A. geniet jij en jouw partner van deze gratis nieuwjaarsreceptie waarop we jou (jullie) graag verwelkomen om samen met ons en de andere leden (en hun partners) het nieuwe jaar goed in te zetten en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.
Meer praktische informatie >>

dinsdag 20 november 2018


VERPLICHTE GEWESTELIJKE CURSUS

Op vrijdag 7 december 2018 om 19u30 vindt de 2de gewestelijke cursus plaats die verplicht is voor alle voormiddag-scheidsrechters (scheidsrechters actief bij reserven & jeugd).


De cursus zal gaan over ILLEGAL USE OF ARMS en zal tot ongeveer 21u00 duren op onze vertrouwde locatie De Brug, Waesdonckstraat 1, 2640 Mortsel.


Aansluitend op de cursus vindt onze 2de ledenvergadering plaats met gastspreker Wesley Alen. De moeite om te blijven dus!Facebook-evenement >>

dinsdag 20 november 2018


GASTSPREKER WESLEY ALEN

Voor onze 2e Ledenvergadering hebben we één van de jongste scheidsrechters uit de Jupiler Pro League uitgenodigd, namelijk Wesley Alen.


Wesley, geboren op 3 januari 1991, maakte tijdens het seizoen 2016/2017 debuut in onze hoogste voetbalklasse. Op 25 juli 2018 maakte hij eerste internationale ervaring op als 4de official van Bart Vertenten tijdens de UEFA Champions League wedstrijd tussen Celtic Glasgow en Rosenborg.


Kom naar hem luisteren op vrijdag 7/12 in De Brug, Waesdonckstraat 1 te Mortsel.

dinsdag 20 november 2018


K.V.S.K. - KSOVA

Op vrijdag 30 november 2018 om 20u00 werken we een vriendschappelijke wedstrijd af tegen de Kortrijkse refs.


De spelers komen omstreeks 17u45 bijeen aan het rondpunt van Wommelgem. We vertrekken ten laatste om 18u00 om rond 19u00 - 19u15 in Stasegem te zijn.


We zoeken dus +/- 15 spelers alsook chauffeurs die bereid zijn om naar Kortrijk te rijden.
Facebook-evenement >>

zondag 21 oktober 2018


WEEKENDJE NAAR VALENCIA

In het weekend van 16/02/2019 gaan we op citytrip naar Valencia in Spanje voor 3 dagen (2 nachten), van zaterdag 16/02 tot en met maandag 18/02.


Dat weekend speelt Valencia CF haar thuiswedstrijd tegen Espanyol.


De totale prijs voor de vluchten, het verblijf (4-sterren hotel + ontbijt) en het voetbalticket is € 300,00.


Meer info volgt nog.

zondag 21 oktober 2018


ESCAPE ROOM - GROEP 2

De groep bestaande uit Eren Sal, Cedric Livreiro, Nemo Van Hoof, Maarten Bax & partner en Vincent Pougnaud (van links naar rechts) speelde in de kamer Room 22, een griezelige hotelkamer waar de piccolo niet mee naar binnen gaat omwille van de spookverhalen.


Ook deze groep is het gelukt om de kamer binnen 60 minuten te verlaten. De groep had nog iets meer dan 1 minuut over wanneer ze de kamer voltooid heeft.

zondag 21 oktober 2018


ESCAPE ROOM - GROEP 1

De groep bestaande uit Vincent Eeman, Joshua Blommaert, Jarne Buysse, Jiri Bergs & partner en Tim Janssens (van links naar rechts) speelde in de kamer Patient X waar ze op zoek ging naar het tegengif van een nieuwe drug die ze als proefpersonen probeerden.


De groep had nog ruim 3 minuten over wanneer ze de kamer voltooid heeft.

dinsdag 18 september 2018


KSOVA VOETBALT TEGEN HASTRUI

We hebben onze Limburgse collega's uit Hasselt - Sint-Truiden (HasTrui) uitgedaagd om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen op vrijdag 5 oktober om 20u00 op de terreinen van KSK Wilrijk - JAS, Moerelei, 2610 Wilrijk.


Wil je mee voetballen? Laat het ons weten via info@ksova.be!


Ook zoeken wij helpers, scheidsrechter en assistent-scheidsrechters!

zaterdag 6 oktober 2018


KSOVA MAAKT TWEEDE HELFT VERSCHIL

Onze KSOVA Voetbalploeg won gisteren met 5-3 cijfers tegen onze collega's uit HasTrui. KSOVA was de hele wedstrijd iets beter tegen de jonge knapen van Hasselt - Sint-Truiden, maar kon pas de tweede helft echt het verschil maken.


Voor KSOVA scoorden Bilal El Filali, Kwaku Nyarko en hattrick van Orrin Glorie.


Mohcine Ikniouen was de REF van dienst en gaf elke ploeg twee gele kaarten (Mustapha Ahrouch en Jamal El Fadili).

dinsdag 18 september 2018


KSOVA ESCAPES ROOM

Word opgesloten met een groep KSOVA-leden in een gesloten ruimte en probeer er zo snel mogelijk en binnen een bepaalde tijd (meestal 1u00) te ontsnappen door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels en raadsels.


Het evenement gaat door in Antwerpen.

De juiste locatie hangt af van aantal inschrijvingen. Deadline om in te schrijven is 29/09/2018.

maandag 17 september 2018


KSOVA KLEDINGLIJN 2018/2019

Onze eigen kledinglijn voor het nieuwe seizoen is gefinaliseerd.


Op onze website vind je de nieuwste collectie, met artikelcodes, kleuren en prijzen.


Bestellen kan door middel van het bestelformulier te mailen naar info@ksova.be.Neem een kijkje op de kledinglijn >>

maandag 17 september 2018


MASSALE AANWEZIGHEID OP BBQ

Het bestuur van K.S.O.V.A. wil alle voetballers en eters bedanken voor hun aanwezigheid op onze openingsactiviteit.


In het bijzonder willen we alle helpers bedanken voor hun inzet en collegialiteit. Er heersde een zeer fijn vriendschappelijk gevoel waardoor onze BBQ een succes was!


KSOVA Jong (-25) versloeg KSOVA Oud (+25) met nipte 2-1 cijfers.

maandag 17 september 2018


KRUIP IN DE HUID VAN DE VAR

De Britse krant The Telegraph publiceerde op haar website een zeer interactief spel waarin je in de huid van de VAR kan kruipen.


Denk je dat VAR zijn makkelijk is?

Dat het steeds duidelijk is?

Dat je geen fouten kan maken?


Probeer het spel via de onderstaande link.Kruip NU in de huid van de VAR >>

woensdag 15 augustus 2018


150 VRAGEN + SPELHERNEMINGEN

Bij Media > Documenten > Namiddagref's vindt u twee nieuwe documenten, namelijk de 150 vragen van de West-Vlaamse collega's (2017/2018 !!) en een document 'Overview Restart of play 2018/2019' met een overzicht van alle spelhernemingen en eventuele wijzigingen dit jaar.


Ook de 'Regels van het voetbalspel' en 'Aanvullingen bij de regels van het voetbalspel' voor 2018/2019 staan online!


Ga naar Media > Documenten >>

vrijdag 10 juli 2018


KSOVA OPENINGSACTIVITEIT OP 14/09

Een wedstrijdje komen voetballen?

Van een heerlijke BBQ komen genieten?

Of beide combineren?


Schrijf je in voor onze heerlijke BBQ!

U heeft keuze tussen 3 stukken vlees of vis, aangevuld met groenten en brood à volonté. Deze BBQ wordt u aangeboden - u leest het goed - voor slechts € 10,00 per persoon. Schrijf je maar snel in door te storten op BE07 0011 7975 9466.


Facebook-evenement >>

vrijdag 10 juli 2018


MAANDELIJKSE NIEUWSFLASH

Elke maand verstuurt het KSOVA Secretariaat een nieuwsflash om haar leden te informeren over de nieuwigheden vanuit de vriendenkring, de aankomende vergaderingen en activiteiten, alsook nieuws uit de arbitrage in het algemeen.


Hebt U deze niet ontvangen?

Kijk dan in je spambox!


Nog altijd niet gevonden?

Neem contact op met Jiri Bergs.

zaterdag 28 juli 2018


LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE 2018/2019

U kunt vanaf nu terug uw lidgeld van

€ 30,00 voor het seizoen 2018/2019 overmaken op onze bankrekeningnummer BE07 0011 7975 9466. Zo geniet je van alle voordelen die je als lid krijgt, waaronder de wekelijkse KSOVA trainingen die op 01/08/2019 terug van start gaan, de maandelijkse KSOVA Nieuwsflash, deelname aan activiteiten en vergaderingen, uitnoding op Nieuwjaarsreceptie, etc.

donderdag 26 juli 2018


KRANTENARTIKEL GVA

Onze leden Altan Cayir en Jiri Bergs werden uitgekozen om de wereldwijde finale van het Neymar Jr's Five tornooi in Brazilië in goede banen te leiden op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2018.

Hun aanwezigheid op in Saõ Paulo, alsook hun goede prestaties, met o.a. de finale van de mannen en de vrouwen, werd ook opgemerkt door Gazet van Antwerpen.


Klik op de foto om het artikel te lezen.

woensdag 11 juli 2018


KSOVA KALENDER 2018/2019

Het bestuur van KSOVA heeft op haar bestuursvergadering van maandag 9 juli 2018 de kalender voor het nieuwe seizoen gemaakt. Bekijk welke activiteiten en wanneer we voor u in petto hebben.


Je kan de kalender ook in PDF-versie verkrijgen en A3-formaat afdrukken.Ga naar de kalender >>

Download de PDF-versie >>

zondag 1 juli 2018


KSOVA SUPPORTS THE RED DEVILS

Wat een waanzinnige avond! Na het affluiten van de wedstrijd Engeland - België veranderde het supportersdorp Hyundai Fan Village op de Scheldekaaien in een klein openlucht Sportpaleis. Een feestje van formaat met een paar KSOVA-leden!

Nu maandag 2 juli zijn we terug van de partij om de winst tegen Japan te vieren.Bekijk het Facebook-evenement >>

zondag 1 juli 2018


OPLEIDERS 2018/2019 BIJ DOCUMENTEN

De Raad van Bestuur Voetbal Vlaanderen besliste in zitting van 13 juni 2018, op voorstel van Kris Bellon, verantwoordelijke Arbitrage Voetbal Vlaanderen én de respectievelijke voorzitters van de Provinciale Bureaus Voetbal Vlaanderen, volgende hoofdopleiders en opleiders voetbal en futsal te benoemen voor het seizoen 2018-2019.


Bekijk de documenten >>

zaterdag 30 juni 2018


CONTROLEER JE SPAM E-MAILS

Maandelijks sturen we jou onze KSOVA Nieuwsflash met informatie met betrekking tot onze vereniging en de arbitrage in het algemeen. Het zou wel eens kunnen gebeuren dat deze e-mails bij je ongewenste e-mails terechtkomen. Kijk daarom je spambox na en selecteer 'afzender nooit blokkeren' om dit in de toekomst te vermijden.

zondag 24 juni 2018


PRIVACYVERKLARING K.S.O.V.A. VZW

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving van toepassing waaraan ook vzw's zoals K.S.O.V.A. moeten voldoen. Daarom hebben we een eerste versie van de privacyverklaring opgesteld.

Achter de schermen wordt hier verder aan gewerkt. De laatste versie is steeds bij onze documenten terug te vinden.


Lees onze privacyverklaring >>

zondag 24 juni 2018


PROMOVIDEO YOUTH REFEREE ACADEMY

De trekker van het Referee Ambassador project in de provincie Antwerpen- K. Berchem Sport 2004 - maakte een filmpje om de jonge spelertjes warm te maken om clubscheidsrechter te worden om vervolgens over te schakelen naar het officieel parcours van Voetbal Vlaanderen.Bekijk de promovideo >>

zaterdag 16 juni 2018


FYSIEKE TESTEN 2018

Naar jaarlijkse gewoonte moeten de namiddagscheidsrechters (vanaf 4e provinciale) vóór aanvang van het seizoen fysieke testen afleggen. Alle info m.b.t. die fysieke testen vind je nu ook op onze website.
Bekijk info op onze website >>

Facebook-evenement van BAA >>

donderdag 14 juni 2018


VIER 'SPECIALLEKES' OP HET WK

Schrik niet als u dit op uw scherm ziet: VAR in een short, lijnrechter die niet vlagt voor buitenspel, 10 minuten extra tijd of een medische rode kaart.


Lees het artikel om mee te zijn met de

WK arbitrage!Lees het artikel van Het Nieuwsblad >>

dinsdag 13 juni 2018


FINALEDAG WK MET KSOVA VRIENDEN

Samen met de KSOVA-vrienden kunt U de finaledag WK beleven in een leuk gezelschap. Op het programma staat een frietje steken met de collega's, met aansluitend de finale van het WK op groot scherm of in een leuke kroeg waar sfeer en gezelligheid heerst in het hartje van Antwerpen.


Bekijk het Facebook-evenement >>

dinsdag 13 juni 2018


ENGELAND - BELGIË IN DE FAN VILLAGE

Op donderdag 28 juni 2018 om 20u00 spelen de Rode Duivels hun tweede wedstrijd van de groepsfase WK in Rusland. Met een aantal collega's gaan we naar de Hyundai Fan Village in Antwerpen op groot scherm kijken. Zet je aanwezig op het Facebook-evenement of stuur een e-mail naar info@ksova.be.


Bekijk het Facebook-evenement >>

dinsdag 12 juni 2018


1STE BESTUURSVERGADERING

Gisteren hield het nieuwe bestuur haar eerste bestuursvergadering. Het mag duidelijk zijn dat dit jong bestuur vol zit met enthousiasme om onze vereniging terug wat leven in te blazen.

Hierbij hoopt ze ook op het enthousiasme en de medewerking van haar leden.


Samen gaan we voor een succesvol verhaal.

maandag 4 juni 2018


PPT JAN GOVAERTS BIJ DOCUMENTEN

Op zaterdag 2 juni 2018 waren onze oude en nieuwe voorzitter aanwezig op de Provinciale Algemene Vergadering te Grobbendonk. Ze kregen o.a. terugblik op het afgelopen seizoen en een vooruitblik voor het nieuwe seizoen.

De presentatie is nu terug te vinden bij Media > Documenten.


Bekijk de documenten >>

maandag 4 juni 2018


HERBELEEF DE ALGEMENE VERGADERING

Hierboven vind je een galerij van foto's genomen tijdens de Algemene Vergadering. We zetten heel wat mensen in de bloementjes, zoals onze peters, afscheidnemende bestuursleden, lid van verdienste, winnaar Fox Cup, afscheidnemende scheidsrechters, helpen handen, ere-leden, enzoverder.


zaterdag 2 juni 2018


RAYMOND COPPIN WORDT OPLEIDER

Na 9 seizoenen bij KSOVA, waarvan 4 seizoenen als penningmeester en 5 seizoenen als voorzitter, besloot Raymond om het bestuur te verlaten. Hij heeft deze beslissing genomen door het verhuis naar de Kempen, aankomende familiale gebeurtenissen en een nieuwe uitdaging als opledier. Wij danken Raymond van harte voor zijn inzet en wensen hem veel succes met het nieuwe hoofdstuk!

zaterdag 2 juni 2018


AFSCHEIDNEMENDE COLLEGA'S

Dit seizoen nemen we afscheid van opvallend veel collega's. Barry Barri, Carl De Bruyne, Eddy Foelgner, Marc Teulinghx en Raymond Coppin zetten een punt achter hun scheidsrechterscarrière.


We willen alle bovengenoemde collega's ontzettend hard bedanken voor hun jarenlange inzet als (assistent-)scheids.

zaterdag 2 juni 2018


RAAD VAN BESTUUR 2018-2019

Raymond Coppin en Max Caers hebben afscheid genomen van het bestuur. Eren Sal heeft zich dan weer kandidaat gesteld om het bestuur te vervoegen. Hij werd door alle aanwezige effectieve leden verkozen. Eren zal Feest/Event ondersteunen. Jiri Bergs neemt de fakkel over als voorzitter van KSOVA. Christophe Lenaers wordt de nieuwe penningmeester.


zondag 20 mei 2018


START KSOVA-TRAININGEN IN AUGUSTUS

Voor wie volgend seizoen alweer scherp aan de aftrap wil staan, kan vanaf de eerste woensdag van augustus, zijnde 1 augustus 2018, met ons meetrainen in het Sportpark Ruggeveld te Deurne.

Onze Wim Smet bereidt u optimaal voor om er een geslaagd seizoen van te maken.

We trainen dan van 19u30 tot 20u30.

zondag 20 mei 2018


6E PLAATS OP FINALEDAG IN BERINGEN

Onze voetbalploeg is op zaterdag 5 mei 2018 gaan voetballen op de finaledag in Beringen. Zowel tegen Noord-Limburge collega's (1-1) als Bree (3-3) speelden we gelijk. Van thuisploeg Beringen kregen we 5-0 forfait cijfers. Het tornooi sloten we af met 4-2 winst tegen de Bremfluiters. Zonder wisselspelers nog een knap resultaat.

zondag 20 mei 2018


ALGEMENE VERGADERING KSOVA

Op vrijdag 1 juni 2018 komen we alweer bijeen voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Naast het samenstellen van het nieuwe bestuur staan ook huldigingen en prijsuitreikingen op de agenda. Zo zijn er prijzen en aandenkens voorzien voor Winnaar Fox Cup, Lid van verdienste,

Ere-lid, onze peters, bestuursleden, etc.

donderdag 8 februari 2018


KBVB EMBLEEM TERUG BESCHIKBAAR

Tijdens de 4e ledenvergadering hebben we de laatste exemplaren van het KBVB embleem verkocht. Deze zijn opnieuw besteld en worden morgen - vrijdag 9 februari 2018 - geleverd. Aarzel niet om deze dan te bestellen via het KSOVA Secretariaat (info@ksova.be).


Bekijk artikelen KSOVA Winkel >>

donderdag 8 februari 2018


WAT EEN ZALIGE AVOND!

Onze 4e ledenvergadering was echt een succes! Liefst 40 collega's bleven na de gewestelijke cursus plakken om van de traktatie (frietjes) te genieten en de ledenvergadering bij te wonen. Dhr. Luc Allaerts was dan ook vol over onze vriendenkring en het jong potentieel dat in onze kring zit. De sfeer en gezelligheid zat echt goed, we hebben ervan genoten!

zaterdag 24 maart 2018


DAGUITSTAP BOBBEJAANLAND

Schrijf je in voor onze daguistap naar het prachtige Bobbejaanland in het Kempische Lichtaart met de vrienden van KSOVA.


Kom genieten van het weer & de sfeer en laat de nodige adrenaline naar boven drijven.


Meer informatie over de daguistap >>

zaterdag 24 maart 2018


KSOVA KULINAIR 2018

We nodigen U graag uit op ons jaarlijks banket dat zal doorgaan op vrijdag 20 april 2018. Dit jaar op de 2de verdieping van  het stijlvolle Radisson Blu Hotel in Antwerpen, een uitstekende locatie in het hartje van Antwerpen, met een fantastische zicht op het Centraal Station.


Meer informatie over het banket >>

maandag 26 maart 2018


REFEREE IN 1 DAY

Op zaterdag 21 april 2018 organiseert het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen een ééndaagse cursus voor kandidaten die reeds enige ervaring hebben als officiële scheidsrechter bij een ander verbond en/of ervaring hebben als clubscheidsrechter.


Lees meer en schrijf in >>

donderdag 8 februari 2018


MARTIN DAGWINNAAR FOX CUP 06/02

Onze collega's Martin Opstaele en broers Omar & Bilal El Filali beantwoordden alle reglementsvragen van de Fox Cup op dinsdag 6/2 correct. Hiermee haalden zij een 10 op 10. Martin gaf echter het dichtsbijzijnde antwoord op de schiftingsvraag waarmee hij de dagwinnaar werd van onze 4e Ledenvergadering.

zondag 4 februari 2018


3DE GEWESTELIJKE CURSUS OP 06/12

De laatste verplichte cursus voor de voormiddagscheidsrechters (reserven & jeugd) vindt in het gewest Antwerpen plaats op dinsdag 6 februari 2018 om 19u30 in De Brug te Mortsel. Aansluitend vindt de 4de Ledenvergadering van KSOVA plaats, met als bezoek Dhr. Luc Allaerts van het Bureau Arbitrage Antwerpen.

zondag 28 januari 2018


CLUBBEZOEK RVC HOBOKEN

KSOVA heeft op 24/01 een clubbezoek gehouden bij RVC Hoboken. Een dertigtal U15-spelers kregen de theoretische en praktische sessie om binnen de club de wedstrijdjes van U7 tot en met U13 te fluiten. De theorie werd gegeven door de opleider Dirk Hertoghs. Bestuursleden Raymond, Jiri & Christophe hebben KSOVA voorgesteld en de praktijk uitgevoerd.

vrijdag 26 januari 2018


ELLA DE VRIES OPNIEUW FIFA

Ons KSOVA-lid Ella De Vries is in het jaar 2018 nog steeds te bewonderen op de voetbalvelden in het buitenland. Ella is sinds 2008 actief als assistent-scheidsrechter op internationaal niveau en is hiermee de meest ervaren Belgische international. Deelnames aan EK en WK staan ook op haar indrukwekkend palmares.

zaterdag 20 januari 2018


KSOVA GOES BREWERY DE KONINCK

KSOVA heeft een schitterend brouwerijbezoek geregeld en voor de KSOVA-leden slechts voor de helft van de normale prijs! We gaan naar brouwerij De Koninck, de enige echte Antwerpse bier!


zaterdag 24 februari tussen 14u en 16u

Brouwerij De Koninck

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

zaterdag 20 januari 2018


GESLAAGDE BOWLAVOND

Afgelopen donderdag gingen we met 13 collega's bowlen in de Antwerp Bowling op Linkeroever. Gedurende 2 uurtjes hebben we alle kegels omver gegooid. Zowel jong als oud was aanwezig. Opvallend was de aanwezigheid van veel beginnende refs, wat we ten zeerste appreciëren!


Bekijk de eindrangschikking >>

dinsdag 9 januari 2018


CURSUS KANDIDAAT-SCHEIDSRECHTERS

Op zaterdag 20 januari 2018 gaat de nieuwe cursus voor kandidaat-scheidsrechters opnieuw van start.

Tijdens deze driedaagse cursus krijgen de kandidaten een uitgebreide theoretische en praktische opleiding om aan de slag te gaan.


Lees meer en/of schrijf in >>

maandag 25 december 2017


VANAF 01/01 OP NIEUW VOETBALVELD

De onderhandelingen zijn afgerond!

Vanaf 1 januari 2018 schakelen we over naar de kunstgrasvelden van Park Groot Schijn. Een extra reden om uw voornemen voor het nieuwe jaar waar te maken en met ons te komen trainen!Lees meer >>

maandag 25 december 2017


PRETTIGE FEESTDAGEN 2018

Langs deze weg wensen wij alle leden en sympathisanten van K.S.O.V.A. fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

maandag 25 december 2017


GROENE PATRICK VERDWIJNT

Ons sponsor Soccertime Schoten heeft ons laten weten dat Patrick - na overleg met de KBVB - de groene scheidsrechtersuitrusting uit de markt haalt. Momenteel is er echter geen sprake van een andere kleur ter vervanging.

dinsdag 5 december 2017


KSOVA BOWLAVOND UITGESTELD

Het bestuur van KSOVA heeft besloten om de KSOVA Bowlavond - oorspronkelijk gepland op 15 december 2017 - uit te stellen naar januari 2018. Hiermee hopen we ook de studenten onder ons mee te krijgen naar het bowlplezier.


Bekijk de details van het evenement >>


woensdag 6 december 2017


YVO DRIESEN PAKT 10 OP 10

De reglementenquiz van de 3de ledenvergadering kende een resolute winnaar. Yvo Driesen was de enige die alle reglementsvragen correct beantwoordde en bovendien het dichtste bij was bij de schiftingsvraag over het aantal gele kaarten in de Jupiler Pro League.


Ondanks deze knappe zege blijft Tom Anthonissen aan de leiding.

woensdag 6 december 2017


KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE

Alle leden, opleiders, sympthisanten, sponsors en hun partners zijn van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie op vrijdag 5 januari 2018 vanaf 20u00 om een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.Bekijk de details van het evenement >>

dinsdag 5 december 2017


KSOVA BOWLAVOND UITGESTELD

Het bestuur van KSOVA heeft besloten om de KSOVA Bowlavond - oorspronkelijk gepland op 15 december 2017 - uit te stellen naar januari 2018. Hiermee hopen we ook de studenten onder ons mee te krijgen naar het bowlplezier.


Bekijk de details van het evenement >>


zaterdag 11 november 2017


15 NIEUWE REF'S VOOR KSOVA

De beginnelingen van de lichting september '17 zijn aan hun eerste wedstrijden begonnen. Ze gaan de eerste 2 à 3 weken met een opleider op stap om veel bij te leren. Vervolgens worden ze begeleid door peters & meters van KSOVA.

Onze vriendenkring zal 15 beginnende scheidsrechters begeleiden de komende maanden.

vrijdag 10 november 2017


OVERLIJDEN GÉRY VAN WALLE

Met droefheid melden wij het heengaan van Géry Van Walle, trouwe medewerker en bestuurslid van LAVA Gewest Antwerpen, alsook ex-scheidsrechter van de K.S.O.V.A.


Onze innige en oprechte deelneming aan de familieleden en naasten van Géry.

zondag 29 oktober 2017


NIEUW: 'UW VRAAG, ONS ANTWOORD'

In het tabblad 'LEDEN' vindt u vanaf heden een onderdeel 'Uw vraag, ons antwoord'. De vragen die ons secretariaat bereiken of die in de Whatsapp-groep worden gesteld, worden hier gepubliceerd. Deze vragen en antwoorden zijn vaak handig voor alle andere collega's. Good luck!


Ga naar 'Uw vraag, ons antwoord' >>

zondag 22 oktober 2017


AANGENAME 2DE LEDENVERGADERING

Tijdens de vergadering van 20 oktober kregen we bezoek van Dhr. Cuyt, wat een zeer aangename vergadering werd met interessante discussies over de wedstrijdfases. Ook de Playstation en het FIFA-tornooi vielen goed in de smaak.

Zie 'Home' voor de rangschikking van de Fox Cup 2017-2018.

woensdag 11 oktober 2017


WEEK VAN DE OFFICIAL

Van 7 tot 15 oktober 2017 is het de Week van de Official! In die week worden alle juryleden en scheidsrechters in de bloemetjes gezet voor hun wekelijkse inzet! Ook wij willen jullie bedanken om er week na week te staan!

vrijdag 22 september 2017


VERSLAGEN REFASSIST

Het nieuwe voetbalseizoen is alweer afgetrapt. Sommigen onder ons mochten al een examen of een formatie krijgen en de verslagen hiervan worden integraal via RefAssist naar uw e-mailadres verstuurd.


We waarschuwen u graag dat het verslag van RefAssist (Movetex) mogelijks in uw spam / ongewenste e-mails terechtkomt.

woensdag 13 september 2017


VINCENT EEMAN VEROVERT FOX CUP

Op de 1e Ledenvergadering van het seizoen wist Vincent Eeman de Fox Cup volledig te veroeveren. Op een aantal tricky vragen gaf hij toch alle antwoorden correct en had bovendien de schiftingsvraag meest nauwkeurig. Daardoor staat hij nu mooi op de 1e plaats en ontvangt van ns een kleine prijs voor de dagwinnaar.

vrijdag 1 september 2017


CRONOS GROEP NIEUWE SPONSOR

KSOVA en De Cronos Groep hebben een sponsorovereenkomst afgesloten voor de duur van 1 jaar. In ruil daarvoor gaat KSOVA haar expertise uitlenen en enkele voetbalwedstrijden onder de collega's van De Cronos Groep in goede banen leiden.


Bekijk wat Cronos Groep doet >>

dinsdag 29 augustus 2017


SCHEIDSRECHTERSKAART + DOC'S

Scheidsrechters die lid waren van KSOVA tijdens het seizoen 2016-2017 kunnen hun scheidsrechterskaart + documenten (Regels van het voetbalspel + Aanvullingen) afhalen op de 1e gewestelijke cursus / 1e ledenvergadering op dinsdag 5 september of op de KSOVA Openingsactiviteit op vrijdag 8 september.

vrijdag 25 augustus 2017


VANISHING SPRAY TE KOOP BIJ KSOVA

Vanaf dit voetbalseizoen mogen alle scheidsrechters bij de wedstrijden van klimmen & dalen vanishing spray gebruiken. Daarom zullen we dit product ook aanbieden in onze winkel.

dinsdag 1 augustus 2017


TRAININGEN PAS IN SEPTEMBER

Door de werken aan het nieuwe sportpark aan de Ruggeveldlaan zullen de KSOVA-trainingen pas op 6 september 2017 van start gaan.

zaterdag 29 juli 2017


DIRK SCHOENMAECKERS 3E KEER PAPA

Op vrijdag 28 juli 2017 werd Leon geboren, de derde musketier in de familie van Dirk Schoenmaeckers en Kim Depuydt.

Hij woog 3490 gram en was 51 cm groot.


Proficiat aan Dirk & Kim met de geboorte van dit zoeteventje.

zaterdag 29 juli 2017


1E GEW. CURSUS + LEDENVERGADERING

Het gewest Antwerpen organiseert haar 1e gewestelijke cursus op dinsdag 5 september 2017 om 19u00. Hier zullen de richtlijnen en reglementswijzigingen voor het nieuwe seizoen gegeven worden.


De KSOVA-leden kunnen hier ook hun scheidsrechterskaart komen afhalen.

zaterdag 29 juli 2017


KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2017

Met de KSOVA Openingsactiviteit 2017 komen we met KSOVA-vrienden terug bijeen om het nieuwe seizoen aan te vangen na een - hopelijk - deugddoende vakantie. Dit doen we door een heerlijke BBQ voor slechts 15 euro per persoon.


Lees meer over de activiteit >>

zaterdag 29 juli 2017


REGLEMENTEN ONLINE

In de rubriek Media > Documenten kunt u de nieuwste 'Regels van het voetbalspel' en de 'Aanvullingen bij de regels van het voetbalspel' voor het seizoen 2017-2018 terugvinden. Deze twee boekjes zijn het studiemateriaal voor de theoretische tests van alle namiddagscheidsrechters.


Bekijk de documenten >>

zaterdag 22 juli 2017


TAYLOR KARGBO IS VADER GEWORDEN

Ons lid Taylor Kargbo is op zaterdag 8 juli 2017 vader geworden van een zoontje. Amir werd geboren om 19u50, woog 2488 gram en was 49 cm groot.


Proficiat aan Taylor & Wendy met de geboorte van dit prachtig kind.

zaterdag 1 juli 2017


LABEL ERKENDE SPORTCLUB

Onze vereniging mag zich vanaf 1 juli een erkende Antwerpse sportclub noemen. Hiermee tonen we in eerste instantie aan dat we een club/vereniging zijn die voldoet aan de strenge veiligheidsvoorschriften.


Bekijk de engagementsverklaring >>

zaterdag 1 juli 2017


KALENDER GEÜPDATET

Op de bestuursvergadering van 26 juni heeft de Raad van Bestuur van KSOVA de kalender voor het seizoen 2017/2018 samengesteld. Nieuw is dat we enkele ledenvergaderingen gaan koppelen aan de drie gewestelijke cursussen in ons gewest.


Bekijk de kalender >>

zaterdag 1 juli 2017


STEVIGE UPDATE WEBSITE

Onze website bestaat nu uit de kleuren van onze vereniging. Bovendien hebben we het dropdown-menu bovenaan geïntroduceerd waardoor je zaken gemakkelijker kunt terugvinden. Het menu is nu ook contentgewijs logischer opgebouwd.

zaterdag 1 juli 2017


REFEREEWORLD.COM | SPONSOR

KSOVA heeft een sponsorovereenkomst van 1 jaar afgesloten met de online webshop voor scheidsrechters Refereworld.com.


Bekijk de sponsor >>

maandag 5 juni 2017


KSOVA KLEDINGLIJN

We hebben onze kledinglijn nu ook op onze website geplaatst! Op die manier kan je gemakkelijker winkelen en bestellen. Bestelformulier stuur je naar Raymond Coppin!


Bestel nu >>

zondag 4 juni 2017


3DE OP PINKSTERTORNOOI KSOLEO

Proficiat aan onze voetbalploeg!

Ze behaalde een 3de plaats van de 7 ploegen. Onze ploeg was de enige die erin geslaagd was de winnaars Noordergouw van punten te beroven!

zaterdag 3 juni 2017


DATA GEWESTELIJKE CURSUSSEN

De drie verplichte cursussen in ons gewest Antwerpen zullen plaatsvinden op dinsdag 5/9/2017, 5/12/2017 en 6/2/2018, telkens start om 19u30.


Bekijk de kalender >>

zaterdag 3 juni 2017


VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

Op vrijdag 2 juni 2017 vond de jaarlijkse algemene vergadering plaats.


Lees hier het verslag >>

zondag 14 mei 2017


GEBOORTE ESMÉE LENAERS

Welgeteld op Moederdag werd ons bestuurslid Christophe Lenaers vader van een dochtertje.


Proficiat Christophe & Elaine!

donderdag 11 mei 2017


CURSUS SCHEIDSRECHTER OP 16/9

De volgende cursus scheidsrechter in Wommelgem & Tongerlo gaat van start op zaterdag 16 september 2017.


Schrijf je nu in >>

zaterdag 6 mei 2017


KNAPPE PRESTATIE OP FINALEDAG

Op de finaledag van collega's van HasTrui (Hasselt - Sint-Truiden) startten we met een knappe 9 op 9...


Lees meer >>

vrijdag 5 mei 2017


RESULTATEN FOX CUP 05/05/2017

De laatste ledenvergadering werd door heel wat leden bijgewoond.

Het was een heel speciale editie.


Lees meer & bekijk resultaten >>

zaterdag 29 april 2017


AFSCHEIDSMATCH EDDY DRIESEN

Eddy Driesen hangt fluitje aan de haak. Met -19 Elite: KV Mechelen - Club Brugge en zijn broer Yvo als AR zette hij op een mooie manier een punt achter zijn jarenlange carrière.

woensdag 3 mei 2017


WIE WINT DE FOX CUP 2016-2017?

De laatste ledenvergadering zal allesbepalend zijn. Als Johan de Gier geen steek laat vallen, mag hij zich kronen tot de winnaar van dit seizoen.


Lees verder >>

dinsdag 11 april 2017


JANI GAAT ... FLUITEN!

Herbekijk deze eerste aflevering van het 2de seizoen waarin Jani Kazaltzis scheidsrechter wordt. Super in beeld gebracht en echt grappig!


Herbekijk Jani gaat ... fluiten! >>

zaterdag 8 april 2017


WORD LID VAN HET SOCIAAL FONDS

Sociaal fonds verleent hulp in dringende nood en geeft geschenken voor verdiensten en uitzonderlijke gebeurtenissen.


unsplash